Asta VOLKOVAITĖ
Vakar apie vidurdienį prie Šiaulių apskrities viršininko administracijos mirgėjo skambūs piketininkų plakatai. Kaimo vietose dirbantys ugniagesiai piktinosi sumažintu finansavimu. Šįkart piketininkai sukilo prieš vijimą nemokamų atostogų.

Vienas ugniagesys gaisravietėje - pažeidimas

„Kaimuose dirbantys ugniagesiai uždirba vos apie 700 litų”, - atskleidė Šiaulių apskrities ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Juozas Pocius. Ugniagesių atstovas teigė, kad valdžios sprendimas vyti ugniagesius nemokamų atostogų jam yra sunkiai suvokiamas. Profesinės sąjungos pirmininkas teigė žinąs liūdną finansinę ugniagesių situaciją. Anot J. Pociaus, per mėnesį Šiaulių rajono ugniagesiams trūksta 5 tūkstančių litų.

„Ne viename Šiaulių rajono miestelyje ugniagesiams į kai kuriuos gaisrus teko važiuoti ir po vieną”, - vakar „Šiaulių naujienoms” pasakojo  J. Pocius. Ugniagesių atstovas tvirtina, kad tokia tvarka buvo susidomėję ir Valstybinės darbo inspekcijos atstovai. J. Pociaus žodžiais, pastarieji minėtose situacijose, kai pamainoje dirba vienas ugniagesys, įžvelgė darbo saugos pažeidimą.

Meras pažadėjo ieškoti resursų

Gerą valandą plakatus su prašymais „Nežlugdykite savivaldybių ugniagesių” mojavę piketininkai sulaukė ir Šiaulių rajono savivaldybės mero Algimanto Gaubo dėmesio. Šnektelėti su piketininkais išėjęs iki ausų išsišiepęs A. Gaubas veik kiekvienam ugniagesiui spaudė ranką ir žarstėsi pažadais.

„Ieškosime resursų”, - trimitavo A. Gaubas. Meras ugniagesiams pažadėjo, kad nenuleis rankų ir ieškos būdų, kad sumažėjęs finansavimas ugniagesiams nebūtų toks skausmingas.
„Viltis - durnių motina, tėvas - teleloto”, – apie tikėjimą valdininkų pažadais kalbėjo J. Pocius.

Į viršų