Šiaulių turizmo informacijos centro direktorės Indrės Žiedienės žodžiais, sudėtinga situacija įstaigoje susiklostė dėl to, kad iš miesto biudžeto negauta 120 tūkstančių litų.
Redakcijos archyvo nuotr.


Benas RUDYS
Ant bankroto ribos – Šiaulių savivaldybės viešoji įstaiga Šiaulių turizmo informacijos centras, kurio skolos netrukus prilygs įstatiniam kapitalui.

Neturi pinigų bilietams

Šiaulių turizmo informacijos centro darbuotojų atlyginimai vėluoja, o pati įstaiga nebeturi pinigų net bilietui į Vilnių.

Viešosios įstaigos direktorė Indrė Žiedienė Savivaldybės administracijai nusiuntė raštą, kuriame prašoma pagelbėti nukakti į Vilnių, kur rengiama tarptautinė turizmo konferencija. Pati įstaiga nei pinigų bilietui, nei kuro automobiliui neturinti.

I. Žiedienė „Šiaulių naujienoms“ teigė, kad prašymo „nesusvarbinanti“, tačiau situacija įstaigoje esanti išties bloga.

Negavo žadėtų pinigų

„Nesame komercinė įstaiga, be to, apyvarta nukrito dvidešimčia procentų“, - sako Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė I. Žiedienė. Pardavinėdama suvenyrus įstaiga užsidirbo apie dvidešimt penkis tūkstančius litų, tačiau to nepakanka išgyventi.

Įstaigos finansinėje ataskaitoje skelbiama, kad skolos ir nuostoliai – apie septyniasdešimt tūkstančių litų, kai įstaigos įstatinis kapitalas – šimtas tūkstančių litų.

I. Žiedienės teigimu, tokia situacija susidarė dėl to, kad iš miesto biudžeto negauta 120 tūkstančių litų, kurie buvo numatyti įstaigos veiklai finansuoti.

Šiais metais, direktorės žodžiais, galvojama ne apie naujus projektus, o apie tai, kaip išgyventi.

Į viršų