Vyriausybės atstovas Vaclovas Volkovas neneigia, kad šventės metu gėrė  alų, lankėsi darbe, tačiau įrodinėja, kad buvo blaivus. 
Redakcijos archyvo nuotr.
 
 
 
 
 
Benas RUDYS

Vilniaus apygardos administracinis teismas paliko galioti nuobaudą Vyriausybės atstovui Šiaulių apskrityje Vaclovui Volkovui, kuris darbo vietoje pasirodė  neblaivus.

Teismo neįtikino V. Volkovo advokato Arūno Koskaus išvedžiojimai apie alų ir papročius bei tai, kad alų gėręs jo klientas nepažeidė viešojo intereso.

Teismas pažymėjo, kad neblaivaus vadovo buvimas darbo vietoje net ir nedarbo metu, o ypač  šiai aplinkybei iškilus į viešumą, menkina jo, kaip įstaigos vadovo, reputaciją bei pažeidžia jo vadovaujamos įstaigos autoritetą visuomenėje.

V. Volkovas teismui mėgino skųsti Ministro Pirmininko skirtą griežtą  papeikimą po to, kai praėjusių metų rugsėjį, miestui švenčiant gimtadienį, „Šiaulių naujienos“ Vyriausybės atstovą užklupo neblaivų ir svetimos moters draugijoje.

Į alkotesterį Vyriausybės atstovas pripūtė daugiau kaip vieną promilę alkoholio – policijos pareigūnai konstatavo lengvą girtumą. Kadangi V. Volkovas iki vidutinio girtumo laipsnio nepripūtė, pareigūnai jį paleido namo. Tačiau premjeras tai įvertino nuobauda, o Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus inspektoriai nubaudė šimto litų bauda.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą V. Volkovas dar gali skųsti Vyriausiajam administraciniam teismui. Jis šiuo metu yra apskundęs ir Darbo inspekcijos skirtą nuobaudą. 
Į viršų