Kitų metų sausio 9-17 dienomis rengiama teatro šventė "Atverk teatro duris" suteiks progos nemokamai pamatyti spektaklius ir koncertus apie 6 tūkstančiams žmonių, neišgalintiems įsigyti bilietų į kultūros renginius.

Projektas aprėps daugelį šalies regionų - teatrų ir koncertų salių durys svetingai atsivers septyniuose miestuose - projektui susibūrė 11 Lietuvos teatrų ir kultūros įstaigų. Pirmąkart Lietuvoje vyksiantį projektą "Atverk teatro duris" inicijuoja didžiausias Lietuvos kultūros ir sporto mecenatas Vladimiras Romanovas.

Ūkio banko investicinės grupės prezidentas V. Romanovas sako, kad daugiau kaip dešimt metų buvo rengiamas šventinis vakaras darbuotojams, bet kilo idėja surengti galingesnį renginį. "Manau, kad žmogui padeda išlikti žmogumi menas ir kultūra. Todėl suteiksime galimybę ateiti į teatrą visos šalies žmonėms, nesvarbu, kuriame mieste jie gyventų ir koks jų socialinis statusas. Sausio mėnesį visoje Lietuvoje įvyks didelė meno šventė. Tikiuosi, kad į kultūros renginius ateis tik tie žmonės, kurie tikrai nori meno", - sako V. Romanovas.

Labdaros projekte "Atverk teatro duris" dalyvaus įvairių miestų teatrai, koncertinės įstaigos ir net Jūrų muziejus, ne vienus metus bendradarbiaujantys su Ūkio banku. Kultūros įstaigų atstovai sakė labai palaiką šią akciją ir tikisi, kad ji bus pirmoji, bet ne paskutinė. Lietuvoje daug kalbama apie socialinę atskirtį, tačiau tylima apie kultūrinę atskirtį - iki šiol kultūros renginiai yra prieinami gana siauram Lietuvos žmonių ratui, o tai lemia ir finansinės šalies gyventojų galimybės, ir geografinė atskirtis, ir bendras suformuotas požiūris bei kultūrinė elgsena.

Projekte dalyvaujantis Kauno dramos teatras rodys spektaklį pagal Oskaro Vaildo (Oscar Wilde) pasaką "Žvaigždžių vaikas" visai šeimai - specialiai šiam spektakliui pasirinkti Girstučio kultūros rūmai, talpinantys apie 600 žiūrovų. "Visą spektaklį galime skirti socialiai remtiniems žmonėms - tarp jų tikrai labai daug inteligentijos, pensinio amžiaus žmonių, kurie šiandien labai norėdami patekti į spektaklį negali sau leisti mokėti 10 ar 12 litų už bilietą", - sakė Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Lietuvos rusų dramos teatras pakvies į naujausią savo spektaklį "Miegančioji gražuolė". Oskaro Koršunovo teatras Ūkio banko teatro arenoje rodys pasaulį apkeliavusį spektaklį "Vasarvidžio nakties sapnas".

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras žiūrovus pakvies į spektaklio "Kalifornijos viešbutis" premjerą. Šiaulių dramos teatras pavargusius nuo kasdienybės nudžiugins komedija "Sriubinė", o Marijampolės dramos teatras parodys spektaklį "Nusirengti nebūtina". Alytaus miesto teatras žiūrovams dovanos spektaklį "Bandymų dienos" pagal Vinco Mykolaičio-Putino "Altorių šešėlių" pirmąją dalį.
ELTA inf.
Į viršų