ANTRADIENIS
 
 
Elektroniniu paštu platinama informacija apie „Vakuumo virusą“ daugeliui sukėlė sumaištį ir išgąstį. Šį kartą – informacija ne prastas pokštas, o liūdna tikrovė. Medikų teigimu, vakuuminėse pakuotėse laikomi atšaldyti produktai sukėlė naują rykštę – roto virusą, nuo kurio kenčia ir vaikai, ir suaugusieji. Nes šis virusas geriausiai išgyvena šaltyje. O štai Šiaulių savivaldybei gresia piniginiai nemalonumai. Aukščiausiasis teismas išaiškino, jog Savivaldybės specialistai neteisingai taikė sankcijas dėl nesumokėto ar pavėluoto sumokėti žemės nuomos mokesčio. Dujotiekių statyba ir žemės darbais besiverčianti bendrovė jau susigrąžino apie penkiasdešimt tūkstančių litų mokesčių, delspinigių ir prisiteisė teismo išlaidas.
 
 
TREČIADIENIS
 
 
Po „Šiaulių naujienų“ publikacijos „Valdininkai senutę marina „šaldytuve“ jau kitą dieną į 95-erių metų Elenos namus atkurnėjo valdininkai matuoti temperatūros. Užsidėjo riebų pliusą – kadangi lauke buvo apie dešimt laipsnių šilumos, tai ir šildytuvų „prikūrentame“ kambaryje buvo palyginti
šilta. Bėda ta, kad šalčio spąstus senutė pajunta žiemą, nes verslininkai po jos butu esančiame kambaryje nupjovė radiatorius ir dingo. Žiemos metu sunkiai serganti moteris kenčia maždaug dešimties laipsnių temperatūroje – anot medikų, tokia „šiluma“ jau pavojinga gyvybei. Beje, valdininkai lakstė ir prieš metus, tačiau verslininkų taip ir neprivertė sutvarkyti šildymo sistemą. 
 
 
KETVIRTADIENIS
 
 
Mokiniams ugdyti ir mokytojams skirti milijonai panaudoti ne pagal paskirtį, o Šiaulių savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė tikina, kad tai – ne jos reikalas. Valstybės kontrolieriai nustatė, kad mokinio krepšelio pinigėliai buvo taškomi į kairę ir į dešinę. Šiaulių savivaldybė ištėškė ir 60 tūkstančių litų seniai žinomoms naujienoms pirkti. Susirinkusieji Savivaldybės tarybos posėdžių salėje pasiklausyti Šiaulių oro uosto plėtros galimybių studijos buvo priblokšti, kai išgirdo 10-12 metų senumo „naujienas“. Studijos autoriai dar „paguodė“, kad oro uostui reikės dar maždaug 35 milijonų litų, kurie nežinia kada ar atsipirks.
 
 
PENKTADIENIS
 
 
Šiaulių apskrities policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė nustebino savo fantazija. Ne tuo, kaip sutramdyti pažeidėjus, o - „nusifutbolinti“ nuo darbo. Kai Medelyno rajoną išrausę grioviakasiai savo kieme įkalino žmogų, negalėjusį išvažiuoti ryte į darbą, G. Smagriūnienė
sugalvojo priežastį, kodėl pareigūnai neturi padėti savo kieme įkalintai šiaulietei.
 
O miesto švietimo darbuotojų profsąjungos ir politikai vis garsiau kalba apie netvarką miesto švietimo sistemoje. Įtariama, kad daugiau kaip du milijonai ne pagal paskirtį panaudotų litų galėjo būti „sutaupyti“ mokytojų sąskaita.
Į viršų