Laima TRUMPYTĖ
Penktadienio pavakare nuo Didždvario gimNazijos Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaru Prisikėlimo aikštės link pajudėjo šventinė teatralizuota eisena - Kalėdų Senelis su šiaulių konservatorijos moksleiviais ir Egidijaus Jankausko vadovaujamu bigbendu.
 
Prie pagrindinės miesto eglutės jų jau laukė ir miestiečiai - maži ir dideli, jauni ir seni, ir teatralizuoto renginio provokuojančiu pavadinimu „Jokių Kalėdų!” dalyviai. Tad Prisikėlimo aikštėje prasidėjo tikras mūšis už Kalėdas, kuriame dalyvavo vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni” jaunieji aktoriai, konservatorijos instrumentalistai ir kiti artistai, studijos „Svirplys” ir Lauros dainininkai, choreografijos studijos „Aušrelė” šokėjai ir net hiphopo atlikėjai iš „Extreme”.
 
Tik aštuonioliktą valandą ir Prisikėlimo aikštėje, ir kitose Šiaulių vietose stovinčios eglutės buvo įžiebtos - visos vienu metu. Taip mieste prasidėjo džiugus Kalėdų šventės laukimo metas.
 
O kas dar norėjo po linksmybių prie eglutės galėjo ir pasiklausyti advento muzikos koncerto Katedroje, kur giesmes Marijai atlijo šiaulių kamerinis choras „Polifonija”. 

Vakar kartu su kitomis eglėmis kalėdinė eglutė įžiebta ir Prisikėlimo aikštėje.
 
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Į viršų