UAB „Vaidoto transportas” vilkikas sunkvežimių aptarnavimo centre „Truck master” buvo nesuremontuotas, bet susprogdintas. Sunkiai sužeisti du vyrai nugabenti į ligoninę.

Vadimo SIMUTKINO nuotr.

 

 

 

 

Zita KATKIENĖ

Skaudi nelaimė vakar vidudienį įvyko krovininių automobilių aptarnavimo įmonėje „Truck master”. Vakar apie nelaimę nenorėjo kalbėti nei įmonės darbų saugos specialistė, nei pats bendrovės direktorius Audrius Bučas. Manoma, jog būta darbo saugos pažeidimų virinant sunkvežimio išmetamąjį vamzdį, dėl to sprogo remontuojamo automobilio kuro bakas. Gaisre nukentėjusių dviejų vyrų gyvybėmsi iškilo rimtas pavojus. Ranką apdegė ir gaisrą gesinęs bei žmones gelbėjęs autoserviso darbuotojas.

Gaisrą užgesino patys

Vakar Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai buvo iškviesti gesinti moderniame sunkvežimių aptarnavimo centre UAB „Truck master”, įsikūrusiame Metalistų g. 6, degantį sunkvežimį. Deja, ugniagesių pagalbos nebeprireikė - atvykus į nelaimės vietą gaisras jau buvo užgesintas.

Gaisrų tyrimo poskyrio vyriausiasis inspektorius Vytautas Šidlauskas konstatavo, jog apdegė ir sunkvežimis, ir puspriekabė-šaldytuvas, apdegė vilkiko variklio skyrius, kabinos detalės bei apdaila.

Skaudžiausia, jog nukentėjo ir žmonės. UAB „Vaidoto transportas” vairuotojas 55-erių metų Zenonas Valuckis atvyko į įmonę remontuoti automobilio. Suvirintojas-autošaltkalvis Valdemaras Paleckis nusprendė suvirinti išmetimo vamzdį ir pradėjo darbą. Tą pačią akimirką paaiškėjo, jog buvo atsuktas kuro bakas, kurį ir pasiekė žiežirba.

Gaisrų tyrimo poskyrio vyriausiasis inspektorius V. Šidlauskas, atliekantis įvykio tyrimą, teigia, jog, pirminiais duomenimis gaisras galėjo kilti dėl pažeidimų virinant automobilio išmetimo vamzdį. Pažirus žiežirboms ir galėjęs sprogti kuro bakas, nes jis buvęs atsuktas. Gaisrų tyrėjai dar aiškinsis tikrąsias gaisro priežastis, be kurių Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus viršininko pavaduotojas Stasys Joneikis negali daryti jokių išvadų. „Kai tyrimą pagal darbų saugos reikalavimus atliks ugniagesiai ir pateiks mums išvadas, mes galėsime nustatyti ir nelaimės priežastis”, - teigia darbo saugos reikalavimų specialistas.

Nukentėjo ir gelbėtojas

Į sunkvežimių aptarnavimo centrą, kuriame kilo gaisras, per 112 tarnybą gautu kvietimu dviem ekipažais išskubėjo ir Greitosios medicinos pagalbos stoties medikai. Pasak greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiosios gydytojos Eugenijos Kukaitienės, du gaisre nukentėję vyrai nuvežti tiesiai į Šiaulių apskrities ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių.

Į gydymo įstaigą nuvežtas ir 1970 metais gimęs A. V., kuris medikams aiškino, jog gesindamas gaisrą ir gelbėdamas žmones apdegė dešinę plaštaką.

Šiaulių apskrities ligoninės Chirurginės reanimacijos skyriaus anesteziologė-reanimatologė Gita Melinytė sako, jog abiejų pacientų būklė sunki. Abiem apdegę kvėpavimo takai, abiem diagnozuoti dideli ir gilūs kūno nudegimai. Pacientams atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija ir viliamasi, jog žmonės išgyvens. Trečią valandą po nelaimės vyko intensyvi kova už nukentėjusiųjų gyvybę ir jokių prognozių medikė nesiryžo pateikti, tačiau neslėpė, kad pavojaus nukentėjusiųjų gyvybėms vis dar esama.

Į viršų