Apkandžiotos mergaitės kaimyno Prano Paukštės pasakojimu, Merkinės gatvėje laksto nemažai palaidų ir neprognozuojamų šunų.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.

Asta VOLKOVAITĖ

Sekmadienį apie 15 valandą  medikai skubėjo į Merkinės gatvės 18-ąjį namą.  Čia kaimynų šuo apkandžiojo devynerių metų mergaitę. Nukentėjusioji dėl blauzdos įkandimų nuvežta į Šiaulių  apskrities ligoninės Vaiko ir motinos kliniką.

Mergaitė  išleista gydytis namo

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, policijos pareigūnams sekmadienio vakarą Šiaulių apskrities ligoninės slaugytojai pranešė, kad apie 15 valandą Merkinės gatvėje šuo devynmetei perkando koją.

G. Smagriūnienės teigimu, Centro policijos nuovados pareigūnai ikiteisminio tyrimo dėl sužalotos mergaitės dar nepradėjo, nes tebetiria surinktą medžiagą. Policijos duomenimis, medikai devynmetei suteikė būtinąją pagalbą ir išleido gydytis namo.

Merkinės gatvėje laksto palaidi šunys?

Merkinės gatvės 16-ojo namo gyventojas Pranas Paukštė, ant kurio vartų pakabinta piktą  šunį vaizduojantį lentelė, „Šiaulių naujienoms”  pasakojo, kad devynmetė su vyresne seserimi buvo išėjusi į miestą pasivaikščioti, vėliau jaunesnioji mergaitė nuo pakalnės į Merkinės gatvės 18-ąjį namą sugrįžo suplėšytomis kelnėmis. Vyras teigė, kad su devynmete į ligoninę kartu išvyko ir jos mama.

P. Paukštė sakė  nežinąs, kurio kaimyno šuo galėjo suleisti savo iltis į mergaitės koją. Šiauliečio žiniomis, ne tik Merkinės gatvėje, bet ir aplink Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus patalpas gausu lakstančių palaidų ir net šeimininkų neturinčių piktų šunų.

Netinkamai laikomi šunys kandžioja vaikus

Panašus, bet liūdnai pasibaigęs atvejis jau buvo birželio 9-ąją Aukštelkės kaime. Tąkart iš aptverto kiemo ištrūkęs kaimynų šuo sukandžiojo ne tik vienuolikos metų mergaitę, bet ir ją gelbėjusią  mamą. Dėl daugybinių kąstų žaizdų mergaitė  išvežta į Kauno mikrochirurgijos centrą. Policijos pareigūnai teigė, kad nelaimė įvyko dėl to, kad šuo buvo netinkamai laikomas.

Už tokius nusikaltimus šuns šeimininkui gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Tokiais atvejais, kai šeimininkas savo augintiniui įsako pulti vaikus, baudžiamoji atsakomybė griežtesnė – Baudžiamasis kodeksas už tokius veiksmus numato nelaisvę iki trejų metų. 
 


Į viršų