Veterinaras J. Muzikevičius S. Kukanauskienės šuneliui Arčiui ausį  prapjovė lauke ir nesivargino pabaigti operacijos.  Operaciją  baigė ir ausį susiuvo kitas veterinaras.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.
 
 
 
Rūta SABALYTĖ

- Esu pasibaisėjusi veterinaro Juozo Muzikevičiaus elgesiu su gyvūnais. Operaciją mano šuniui jis darė lauke, tiesiog pametęs jį ant žolės. Tokio grubaus ir taip atmestinai dirbančio veterinaro dar nesu sutikusi”, - vos tvardydama pyktį „Šiaulių naujienoms” pasakojo šiaulietė Sandra Kukanauskienė. Sunegalavus augintiniui prancūzų buldogui Arčiui, moteris šunį nuvežė pas veterinarą. Veterinaras konstatavo, kad būtina ausies operacija. Šiaulietė sako labai nustebusi, kai gyvūnų gydytojas pasakė šunį operuosiąs lauke – kad prapjovus ausį sienos neapsitaškytų. „Buvau pakraupusi, o rezultatas toks, kad operaciją turėjo baigti kitas veterinaras, nes ponas Muzikevičius, pažėręs krūvą triaukščių keiksmažodžių, atsisakė baigti pradėtą operaciją”, - kalbėjo S. Kukanauskienė.

Ausį  prapjovė nespėjus suveikti narkozei?

Pas veterinarą Juozą Muzikevičių šunį ausies operacijai nuvežusi šiaulietė Sandra Kukanauskienė nė baisiausiame sapne nesapnavo, kad veterinaras galėtų taip blogai elgtis su gyvūnais.

„Jau nuo pat ryto visi šeimos nariai buvo liūdni ir susirūpinę, nes šunelis Arčis – mūsų šeimos narys, kurį labai mylime. Nors žinojome, kad operacija nebus labai sudėtinga, tačiau vis tiek visi jaudinomės, kad tik šuneliui viskas būtų gerai. Viskas ir būtų gerai, jei ne siaubingas veterinaro J. Muzikevičiaus požiūris į gyvūnus”, - kalbėjo šiaulietė S. Kukanauskienė.

Moteris pasakojo, kad veterinaras jos prancūzų buldogų veislės šunį  apžiūrėjo ir nusprendė operaciją atlikti ne klinikoje, o lauke... kad sienos neapsitaškytų. 

„Iš pradžių nesupratau, ar jis kalba rimtai, ar juokauja. Tačiau kai pasakė, kad šunelį turime nusivežti kiek toliau, kad kuo mažiau žmonių matytų, supratau, jog operacija išties vyks lauke. Ant žolės  veterinaras patiesė tokią paklodę, suleido narkozę, man liepė šunelį laikyti ir dar ne visai užmigusiam šuniui prapjovė ausį. Žiūrėjau į veterinarą paklaikusiomis akimis ir negalėjau patikėti tuo, ką jis daro. Bepjaunant ausį veterinarui iš rankų ant žolės iškrito skalpelis. Į kelnes nubraukė nuo skalpelio žemes ir tokiu „steriliu” įrankiu dar kartą brūkštelėjo šuneliui per ausį”, - pasakoja S. Kukanauskienė.

Kadangi veterinaro suleista narkozė gyvūno nepaveikė taip, kaip turėtų, skausmą pajutęs šunelis veterinarui grybštelėjo į  pirštą. 

„Iškoneveikęs mane triaukščiais keiksmažodžiais veterinaras sakė pasiimti šunį ir išeiti. Taip ir likau stovėti su šunimi ant rankų. Prapjauta ausis kraujavo, o aš nežinojau, ką daryti ir kur kreiptis. Laimė, pas veterinarą atvažiavau automobiliu, tad pasiskambinau į kitą veterinarijos kliniką ir veterinaras, kurio pavardės dabar neprisimenu, sutiko skubos tvarka baigti mano šuneliui operaciją”, - sakė šiaulietė.

Gavo ir vaistų, ir patarimų

Nors kitoje veterinarijos klinikoje šiaulietė už šunelio operaciją  turėjo sumokėti brangiau, nei buvo sutarusi su J. Muzikevičiumi, tačiau papildomai išleistų litų nė kiek nesigaili.

„Stresas buvo ne tik šuneliui, bet ir man. Pasirodo, šuneliui reikėjo didesnės narkozės dozės. Naujasis veterinaras suleido vaistų, šunelis užmigo ir gyvūnų gydytojas kruopščiai bei tvarkingai baigė operaciją.  Baigęs operaciją Arčio kaklą apjuosė specialiu plastmasiniu gaubtu, kad šis žaizdos nesikasytų. Dar davė vaistų ir patarimų. Šio veterinaro požiūris į gyvūną, palyginti su Muzikevičiaus požiūriu, skyrėsi kaip diena ir naktis”, - sakė šiaulietė.

Bundantį  šunelį glostydama šiaulietė niekaip negalėjo patikėti, kad yra veterinarų, kuriems svarbiau švarios sienos, nei operuojamo šunelio sveikata. „Aš jam sakiau, kad galiu tas sienas nuplauti, jei jau apsitaškys pjaunant ausį”, - pokalbį su veterinaru J. Muzikevičiumi prisiminė S. Kukanauskienė.

Kaltina šeimininkę, kuri turėjo tvirčiau laikyti šunį

Veterinaras J. Muzikevičius „Šiaulių naujienoms” prisipažino, jog iš tiesų prancūzų buldogų veislės  šuniui operavo ausį, tačiau operacijos nebaigė. 

„Problema ta, kad vos piršto šuns dantyse nepalikau. Šeimininkė šuns nelaikė taip, kaip turėjo laikyti”, - sakė veterinaras.

J. Muzikevičius teisinosi, kad ne narkozės dozė per maža, o šuns ausys jautrios buvusios, todėl šeimininkė turėjo tvirčiau šunį  laikyti. Kadangi šeimininkė šuns tvirtai nelaikė, tai jis ir įkando veterinarui. Esą dėl to jis ir negalėjęs baigti operacijos.

„Ne lauke operaciją dariau. Lauke tik ausį „atidariau”, o operaciją ant operacinio stalo būčiau daręs. Žinote, pjaunat sienos būtų apsitaškiusios”, - į klausimą, kodėl ausies operaciją šuneliui darė lauke, atsakė veterinaras J. Muzikevičius.

Ramiai kalbantis veterinaras labiausiai nerimavo dėl savo piršto. Anot jo, prireiks mėnesio, kol sugis. O šio incidento nesureikšmina. Esą visokių  žmonių yra. Skiriasi žmonių požiūris į gyvūnus bei jų gydymą.  


Į viršų