Mykolas DEIKUS
Susitikime su Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais Šiaulių miesto švietimo darbuotojų profesinės sąjungos išgirdo pažadą remti švietimiečius reikalaujant neišmokėtų algų. Ministerijų atstovai taip pat nusistebėję abejotina Šiaulių valdininkų kompetencija.

Siųs valstybės kontrolierius

Profsąjungų išplatintame pranešime teigiama, jog ministerija rūpinsis, kad būtų perskirstytas biudžetas ir ikimokyklinių įstaigų darbuotojams būtų sumokėti atlyginimai. Pažadėta, kad Valstybės kontrolė tikrins savivaldybes (tarp jų ir Šiaulių miesto), kurios neteisėtai sumažino atlyginimus pedagogams.

„Savivaldybėms tikrai yra skirti pinigai neteisėtam rugsėjo mėnesį BMA sumažinimui kompensuoti, ir jie privalo būti išmokėti (Šiaulių m. savivaldybei ikimokyklinėms įstaigoms šiam išmokėjimui atseikėta 219 tūkstančių litų,  tačiau kol kas darbuotojai šių kompensacijų nei girdėjo, nei regėjo)“, - teigiama išplatintame pranešime.

Nesusišneka su šiaulietėmis
 
Anot profsąjungų atstovų, Šiaulių valdininkų elgesys nustebino ir ministerijos darbuotojus.

„Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojos informavo, kad Šiaulių miesto Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė atsisakė pateikti duomenis apie lėšų trūkumą miesto ikimokyklinėms įstaigoms paaiškindama, kad finansinių duomenų teikimas – ne Švietimo skyriaus funkcija. O susikalbėti su Šiaulių miesto savivaldybės Finansų skyriumi, ministerijos darbuotojų nuomone, neįmanoma dėl šiauliečių nesusigaudymo, nekompetencijos... Švietimo ir mokslo ministerijos ikimokyklinio skyriaus vedėja  tik gūžčiojo pečiais: jokio kito būdo surinkti duomenis apie švietimo įstaigų finansinę būklę, kaip tik gaunant informaciją iš savivaldybių švietimo skyrių,  ministerija neturi, o instrumentai, kaip įveikti savivaldybių administracijų valdininkų savivaldžiavimą, ministerijai neprieinami ir įstatymais nenumatyti...“ - teigiama profsąjungų išplatintame pranešime.

Profsąjungos apgailestauja, kad ikimokyklinių įstaigų vadovės lojalios tik Savivaldybei.

Neseniai skelbta, kaip lopšelis-darželis „Kūlverstukas“ Savivaldybės vadovams net suorganizavo ekskursiją į Kaliningradą (Rusijos federacija).
Į viršų