Švietimo ir mokslo ministerija informuoja, kad dabartiniai dešimtokai, 2015 m. stosiantys į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose, turės būti išlaikę valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Norintiems gauti studijų krepšelį universitetuose ir kolegijose taip pat bus privaloma mokėti užsienio kalbą. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis patvirtino minimalius rodiklius 2015 m. abiturientams, pretenduosiantiems į valstybės finansavimą studijoms.
2015 m. stosiantieji į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose turės būti išlaikę valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Pretenduojantys į kolegines studijas, kaip ir dabar, galės rinktis valstybinį arba mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.
2015 m. norintiems gauti valstybės finansuojamą vietą universitetuose ir kolegijose taip pat bus privaloma mokėti užsienio – anglų, prancūzų ar vokiečių – kalbą B1 lygiu pagal Bendruosius Europos kalbų metmenis. Užsienio kalbos lygis bus nustatomas laikant brandos arba tarptautinį užsienio kalbos egzaminą.
2015 m. geriausiųjų eilė, pagal kurią teikiamas valstybės finansavimas studijoms, bus skaičiuojama pagal 4 dalykų rezultatus: privalomo lietuvių kalbos ir literatūros, pasirinktos srities pagrindinio ir papildomo dalykų bei kitos srities bendrojo dalyko.

„Šiaulių naujienų“ informacija

Į viršų