Šiaulių miesto savivaldybės administracija neseniai paskirstė lėšas švietimo įstaigų aplinkosaugos švietimo ir ugdymo projektams bei Nevyriausybinių organizacijų (NVO) aplinkosaugos projektams remti. Iš viso abiem grupėms skirta po dešimt tūkstančių litų.

Mindaugas LAURINAITIS
Finansavimą gaus devyniolika švietimo įstaigų projektų. Lėšos paskirstytos įvairiai – vienam projektui skirta aštuoni šimtai litų, septyniems – septyni šimtai litų, kiti projektai gavo po šešis, keturis ir tris šimtus litų. NVO projektų yra žymiai mažiau, tik vienuolika. Jie gavo didesnes sumas – trys projektai po pusantro tūkstančio litų, du projektai po tūkstantį litų, o likusieji nuo aštuonių šimtų iki penkių šimtų litų.
Mokymo įstaigos teikė įvairius projektus. Gimnazijos, neformaliojo ugdymo centrai ir darželiai rūpinsis paukščiais, skatins važiuoti dviračiu, rečiau važiuoti automobiliais, saugoti savo aplinką, gamtą. Universitetas parengė projektą ir skatins įtraukti visuomenę į Sosnovskio barščio naikinimą.
Nevyriausybinės organizacijos taip pat ketina rūpintis visuomenės švietimu ir skatins dažniau rinktis dviratį ar visuomeninį transportą. Bendruomenės tvarkys savo aplinką, klubai organizuos pažintines keliones po gamtą. Akcentuojama ekologija.

Į viršų