Pirmadienį vykusiame viešosios įstaigos Šiaulių regiono plėtros agentūros (ŠRPA) dalininkų susirinkime didžiausia agentūros dalininkė – Šiaulių miesto savivaldybė – pasiūlė iš užimamų pareigų atšaukti agentūros direktorę Jolitą Butkutę. „Priežasčių kol kas negalime komentuoti“, – „Šiaulių naujienoms“ sakė Šiaulių miesto savivaldybės Administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ
Beje, žiniasklaidoje buvo išplatinta informacija, jog smulkieji dalininkai – apskrities rajonų savivaldybės – planuoja perleisti turimas ŠRPA akcijas Šiaulių miesto savivaldybei. Girdi, agentūra dirba ir naudą neša tik Šiaulių miestui. „Ne, susitikimo metu šito niekas tikrai nesiūlė. Smulkieji dalininkai tik siūlė dar truputėlį pasikalbėti su direktore J. Butkute dėl atšaukimo sąlygų. Tai pasikalbėsime, matysime, ar pavyksta susikalbėti, ar ne, ir tada žiūrėsime, kokie sprendimai bus“, – teigė E. Bivainis.
Pati ŠRPA direktorė susirinkime nedalyvavo. Kaip teigė miesto valdžios atstovai, ji save „išsileido“ į trijų mėnesių atostogas, tuo pačiu dar ir susirgo, tai dabar turi nedarbingumo lapelį.
Kol kas neaišku, kada ŠRPA direktorė gali būti atšaukta iš užimamų pareigų. Kitas ŠRPA dalininkų susirinkimas numatytas gruodžio 30 d. „Ar iki to laiko išsispręsime šį klausimą, kol kas sunku pasakyti“, – baigdamas pokalbį sakė Administracijos direktorius E. Bivainis.
„Šiaulių naujienos“ ne kartą rašė, jog nesėkmingai įgyvendindama „Tafisos“ žaidynių ir Menų inkubatoriaus projektus, ŠRPA įklimpo į didžiules skolas. Dėl šios priežasties agentūrai buvo bandoma iškelti bankroto bylą. Tiesa, nesėkmingai.
Šiuo metu ŠRPA, Šiaulių miesto savivaldybė bei Menų inkubatoriaus rangovai priversti minti teismų slenksčius. Aiškinamasi, kas kaltas dėl neįgyvendinto Menų inkubatoriaus projekto, siekiama atgauti patirtą žalą. Primename, kad nepavykus įsisavinti Europos Sąjungos paramos, Šiaulių miesto savivaldybei teko grąžinti apie 400 tūkst. eurų sumą.

Į viršų