01-04-2016 18

Šiaulių universitetas, Sporto gimnazija ir Šiaulių miesto savivaldybė pasirašys jungtinę veiklos sutartį, kad Šiauliuose pradėtų veikti sporto, sveikatingumo ir hipoterapijos centras.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Ieva LIUBŠYTĖ
Vakar Miesto savivaldybėje Šiaulių universiteto rektorius profesorius dr. Donatas Jurgaitis ir Šiaulių sporto gimnazijos direktorė Irma Abromaitienė pristatė bendradarbiavimo planus.
Sausio pirmomis dienomis Šiaulių universitetas, Sporto gimnazija ir Šiaulių miesto savivaldybė pasirašys jungtinę veiklos sutartį, kad mieste pradėtų veikti sporto, sveikatingumo ir hipoterapijos centras.

Startuos kitų metų pradžioje
Anot rektoriaus D. Jurgaičio, gruodžio 17 dieną įvyko Universiteto tarybos posėdis, kurio metu iš esmės buvo pritarta sporto, sveikatingumo ir hipoterapijos centro steigimui.
„Mūsų Kūno kultūros ir sporto edukologijos katedra ir Socialinės gerovės ir negalios studijų fakultetas prisideda prie šio projekto. Katedroje jau iki šiol buvo sportinių, įvairių parametrų tyrimo laboratorija, o dabar mes ją papildysime nauja įranga iš Socialinės gerovės ir negalios studijų fakulteto. Tad jau kitų metų pačioje pradžioje startuos šitas universitetinis paslaugų ir mokslinių tyrimų centras, kuris tikrai prisidės prie to, kad iš pradžių sportininkai, vėliau gal ir ne tik jie, bet ir miestiečiai universitete galės įgyti tam tikrų sveikatinimo paslaugų“, – teigė D. Jurgaitis.

Padės dirbti šiuolaikiškiau ir efektyviau
Direktorės I. Abromaitienės manymu, tokio centro atsiradimas gabiesiems sportininkams yra labai svarbus. „Ugdydami gabiuosius sportininkus privalome atlikti testavimus – savo vaikams turime individualizuoti fizinius krūvius, vykdyti atranką ir atsirinkti pačius gabiausius vienai ar kitai sporto šakai vaikus. Be to, mes turime sėkmingai ir efektyviai valdyti, prižiūrėti ir koordinuoti tą procesą. Šiandien yra labai svarbu įvertinti kiekvieno vaiko individualumą ir tada žiūrėti, kad mes toliau progresyviai, efektyviai ir tinkama linkme ugdytume sportininką“, – sakė I. Abromaitienė.
Taip pat I. Abromaitienė džiaugėsi, kad sporto gimnazija turės ne tik sporto mediką, bet ir sporto mokslininką, o tai padės dirbti šiuolaikiškiau ir efektyviau: „Tai mums padėtų kuo efektyviau išnaudoti vaiko gebėjimus ir išvengti bei apsaugoti vaikus nuo tokių dalykų kaip traumos.“

Nereikės važiuoti nei į Vilnių, nei į Kauną
Be to, pasak Šiaulių sporto gimnazijos direktorės, Šiauliuose pradėjus veikti sporto, sveikatingumo ir hipoterapijos centrui būtų sutaupomas laikas – vaikams nebereikėtų važiuoti nei į Vilnių, nei į Kauną.
„Universitetas turi sporto tyrimų laboratoriją, kurią mes norėtume pasinaudoti ir kur galėtume daryti įvairiausius tyrimus, reikalingus vaikų įvertinimui. Dalį įrangos turime ir savo mokykloje, bet mums labai svarbu, kad šalia būtų tas sporto mokslininkas, kuris interpretuoja testų rezultatus, gautus skaičius, kreives, tieses ir nurodo vaikui bei treneriui ką, kaip ir kiek laiko dabar reikia daryti, kad tie testų rodikliai gerėtų ir būtų pasiekti patys geriausi rezultatai“, – sakė I. Abromaitienė.

 

Į viršų