Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos moksleivės Dovilė Meliauskaitė ir Rūta Vaičiūtė bei jų vadovė mokytoja Elvyra Rinkevičiūtė pateko į nuotraukų konkurso "Ką mums reiškia euras?" finalą. Kartu su jomis varžysis šešios komandos iš Čekijos, Prancūzijos, Vokietijos Vengrijos, Lietuvos, Lenkijos ir Portugalijos.

Meninių nuotraukų konkursą 14-18 metų amžiaus ES valstybių narių jaunuoliams rengia Europos Komisijos Ekonomikos ir finansų padalinys. Konkursui nuotraukas sausio-kovo mėnesiais pateikė 1614 komandų, kurių kiekvieną sudarė 2-3 jaunuoliai. Sukurdamos ir pateikdamos originalią nuotrauką komandos turėjo ir paaiškinti, kokią euro sampratą jos pasirinkto išreikšti ir kodėl. Darbai buvo vertinami pagal aktualumą, išraiškos originalumą, vaizdinį sprendimą ir patrauklumą. 

Laimėtojus rinko 7 žmonių komisija, sudaryta iš dviejų Europos Komisijos atstovų, nacionalinės ministerijos atstovo, komunikacijos eksperto, mokytojo, fotografo ir aktyvaus jaunimo organizacijos nario. 

Lietuvos komanda savo nuotrauką pavadino "Aukštyn su euru", norėdama parodyti, kad euras, tarsi oro balionas pasiekia bet kurią Europos vietovę, todėl norint žengti pirmyn verta tvirtai jo laikytis.

Visos septynios finalistų komandos pakviestos į Briuselyje vykstančią prizų įteikimo ceremoniją. Prestižinio Briuselio ekonomikos forumo metu gegužės 25 d. nugalėtojams prizus įteiks Komisijos narys Olis Renas.
ELTA 
Į viršų