Už tai, kad Šiaulių akušerijos-ginekologijos klinikoje nuplikyti devyni naujagimiai, nubaustas ir Šiaulių apskrities ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius. Jam skirtas papeikimas, nors iki šiol neaišku, kas į dezinfekcijos priemonės buteliuką pripylė skysčio, nuplikiusio kūdikius.

Redakcijos archyvo nuotr.

 

Lina JUREVIČIŪTĖ

Vakar darbą baigė Šiaulių apskrities viršininko sudaryta komisija, kuri aiškinosi, kas kaltas dėl to, kad gruodžio viduryje Šiaulių apskrities ligoninės Akušerijos-ginekologijos klinikoje buvo nuplikyti devyni naujagimiai. Komisija nustatė, jog tą dieną, kai chloridais buvo nuplikyti kūdikiai, nebuvo užtikrintas tinkamas sveikatos priežiūros paslaugų naujagimiams teikimas ir rekomendavo ligoninės generaliniam direktoriui Petrui Simavičiui skirti drausminę nuobaudą – papeikimą. Apskrities viršininkas atsižvelgė į rekomendaciją ir papeikimu nubaudė P. Simavičių, nors ligoninės vadovas tikrai nebuvo tas žmogus, kuris į buteliuką nuo kūdikių higienai naudoto preparato pripylė juos nuplikiusio skysčio.

Direktoriui skirtas papeikimas

Šiaulių apskrities viršininko sudaryta komisija, tyrusi Šiaulių gimdykloje gruodžio 18 dieną chloridais nuplikytų kūdikių atvejį, nustatė, kad Šiaulių apskrities ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius neužtikrino, kad neonatologinės sveikatos priežiūros paslaugos Akušerijos-ginekologijos klinikoje būtų teikiamos kokybiškai. Už tai rekomendavo direktorių nubausti papeikimu.

Apskritis viršininkas Rimundas Domarkas atsižvelgė į komisijos rekomendacijas ir sausio 6 dienos įsakymu surašė P. Simavičiui papeikimą.

Nubaustos ir šešios klinikos medikės

„Šiaulių naujienose” jau rašėme, kad darbą baigusi ligoninės generalinio direktoriaus Petro Simavičiaus sudaryta komisija nubaudė šešias Akušerijos-ginekologijos klinikos medikes. Dvi medikės nusibaudė pačios – iš pareigų atsistatydino Naujagimių skyriaus vedėja Banga Vaitkevičienė ir vyriausioji slaugos administratorė Laima Liugienė. Dar keturioms medikėms (slaugytojai Nomedai Paškevičienei, Klinikos laikinajai vadovei Angelei Jurgaitienei, Kontrolės tarnybos vadovė Laimai Kupčinskienei ir slaugytojai Audronei Korsakienei) skirtos pastabos.

Primename, kad gruodžio 12 dieną Šiaulių apskrities ligoninės Akušerijos-ginekologijos klinikoje chloridais nuplikyti devyni naujagimiai. Iš pradžių buvo įtarta, kad jautrią naujagimių odelę alergizavo kasdienei kūdikių higienai naudojama priemonė „Cutasept F”, tačiau ištyrus „Cutasept F” buteliuke buvusį skysti paaiškėjo, kad tai - kitas skystis, kuriame chloridų kiekis buvo net 160 kartų didesnis nei „Cutasept F”. Konstatuota, kad kūdikiai nuplikyti. Visi kūdikiai išvežti į Kauno klinikas. Keli naujagimiai operuoti.

Kaip „Cutasept F” buteliuke atsirado kitas skystis ir kas jį ten įpylė, aiškinasi policijos ir prokuratūros pareigūnai.

Į viršų