Lietuvos jaunųjų muzikų pasiekimai kasmet stebina daugelį mūsų šalies žmonių, pažymėjo Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, antradienį priėmusi ir pasveikinusi 2009 metų tarptautinių konkursų laureatę šiaulietę smuikininkę Rolandą Ginkutę ir jos pedagogę Nijolę Prascevičienę.
Parlamento vadovė įteikė moksleivei Seimo Pirmininkės įteigtą prizą Lietuvos muzikų rėmimo fondo atrinktai tarptautinių konkursų laureatei - stiklinę angelo su smuiku skulptūrėlę.

"Džiaugiuosi, galėdama susitikti su jaunaisiais talentais. Matydama Jūsų pasiekimus kartu su daugeliu muzikos mylėtojų nepaliauju stebėtis Jūsų gabumais, talentu ir pasiekimais tarptautinėse scenose", - sakė I. Degutienė. 

"Dažnai net suvirpa širdis matant, kokie talentingi yra mūsų vaikai. Turite džiaugtis ir išnaudoti visas galimybes, kurias Jums suteikia Lietuvos nepriklausomybė", - paragino Seimo vadovė.

Ji taip pat pažymėjo, kad svarbų vaidmenį ugdant jaunuosius talentus vaidina ir juos rengiantys pedagogai. "Mokytojas - tai kaip mama, kuri ir griežtai paauklėja, ir pagiria už pasiekimus",- sakė I. Degutienė.

R. Ginkutė mokosi Šiaulių 1-osios muzikos mokykloje, ji užėmė 1-ąją vietą trečiajame tarptautiniame Sauliaus Sondeckio jaunųjų smuikininkų ir violončelininkų konkurse Šiauliuose. Jos pedagogė - mokytoja ekspertė Nijolė Prascevičienė yra parengusi ne vieną tarptautinių konkursų laureatą.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo rengiamos jaunųjų muzikos talentų pagerbimo iškilmės antradienį taip pat vyks Prezidentūroje ir Vyriausybės rūmuose. Čia aukščiausi Lietuvos politikai pasveikins ir apdovanos daugiau kaip šimtą gabiausių Lietuvos muzikos talentų, laimėjusių prizines vietas tarptautiniuose muzikos konkursuose Lietuvoje ir užsienyje.
 

Vilnius, vasario 23 d. (ELTA). 
Į viršų