Aušra LAURINKIENĖ 

Jau įprasta, kad gegužės mėnesį Šiauliuose vyksta tradicinis renginys „Šiaulių Olimpinė diena”. Ne išimtis ir šie metai – vakar Šiaulių miesto gyventojai ir svečiai buvo kviečiami į sportinės dienos, kurios tikslas plėtoti mieste ir apskrityje olimpinį sportinį judėjimą bei skatinti miesto ir apskrities gyventojus gyventi aktyviai ir stiprinti savo sveikatą, renginius.

Varžybų  rezultatų ieškokite rytojaus „Šiaulių naujienų” numeryje, o šiandien apie tai, kas vyko miesto gatvėse ir aikštynuose.

Programą  pradėjo masinė mankšta

Būrelis garbaus amžiaus entuziastų, du kartus per savaitę besilankančių „Sveikatos salose” ir propaguojančių šiaurietišką ėjimą, prie „Saulės diskais” vadinamo fontano vakar 7.30 valandą ryto pradėjo pusvalandį trukusią masinę mankštą.

Ankstyvą  rytą nuskubėję į aikštę išvydome puikiai nusiteikusius vyresnio amžiaus šiauliečius, besimankštinančius pagal nuotaikingą muziką. Tiesa, šiemet puikia sportuojančiųjų nuotaika užsikrėsti bei masinės mankštos dalyvių gretas papildyti į darbą žingsniuosiantys praeiviai nepanoro. „Matyt, pabijojo „pravirkti ketinusio” dangaus, - svarstė sveikuoliai, tačiau džiaugėsi, kad darbo dieną mankšta noriai pradėjo prie jų prisijungusi miesto vicemerė Alma Javtokienė. 

„Šiaulių naujienų” pakalbinti entuziastai vieningai tikino, kad tai – puikiausia dienos pradžia. Kai kurie iš jų Kūno kultūros mokyklos direktoriaus Jono Karbočiaus prašė tokias mankštas organizuoti ne tik centre, bet ir pietinėje miesto dalyje.

Bėgta „Olimpinė mylia” 

Po kelių  valandų Olimpinės dienos veiksmas „užvirė” Šiaulių  arenoje ir prie jos, kur iki vidurdienio vyko ikimokyklinukų sporto žaidynės „Mažasis olimpietis” bei dviratukų varžybos. Vėliau sporto mokyklų auklėtiniai ir visi sportui prijaučiantys prie Šiaulių arenos galėjo žaisti gatvės krepšinį, dalyvauti bėgimo miesto gatvėmis bei parko tinklinio varžybose. 

Olimpinę dieną  Jablonskio gatvėje buvo tradiciškai bėgama lietuviška „olimpinė  mylia” – 1988 metrai. Dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes: iki 18 metų; nuo 18 iki 40 metų; per 40 metų; sukarintų padalinių atstovai. 1-4 klasių moksleiviai, dalyvaujantys žaidynėse „Olimpinės viltys”, bėgo 994 metrus, miesto sukarintų tarnybų ir kariuomenės atstovai dalyvavo sukarintoje estafetėje (paprastas bėgimas,  bėgimas su dujokauke, bėgimas per kliūtis, paprastas bėgimas, bėgimas su svoriu), o atskirose moksleivių ir sporto mokyklų estafetėse bėgo Šiaulių miesto mokyklų mokiniai.  
Į viršų