2013-05-18 19

Penktadienį vyko Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus atidarymas po remonto darbų.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Respublikinės Šiaulių ligoninės Viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė praneša, kad jau yra baigtas
Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus remontas. Penktadienį vyko naujai įrengto skyriaus atidarymas.
Įrengti pačias moderniausias sąlygas, kad skubios pagalbos teikimas traumas patyrusiems žmonėms būtų paprastesnis, atsirado galimybė tik tuomet, kai buvo gautas Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos bei Sveikatos komiteto pritarimas. Projektas, skirtas skubiai traumas patyrusių pacientų pagalbai teikti, jau baigtas įgyvendinti. Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriui atnaujinti bei medicinos įrangai įsigyti buvo skirti 3 milijonai litų.
Po remonto 431 kvadratinių metrų plote įkurtame Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje įrengtos dvi modernios reanimacijos salės, kuriose stovi 12 lovų. Prieš remontą skyriuje buvo 9 lovos. Išgriautos senos ir pastatytos naujos sienos, pakeistos arba sumontuotos naujos laikančiosios konstrukcijos, įrengtas naujas vandentiekis, kanalizacijos tinklai, šildymo sistema bei komunikacijų tinklai, apšvietimas.
Didžioji dalis remonto lėšų buvo skirta medicinos įrangai ir medicinos baldams pirkti. Nupirktos šešios funkcinės lovos, gleivių atsiurbėjai, dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai, gyvybinių funkcijų monitoriai, elektrokardiografai bei kita medicinos įranga, priklausanti medicinos įrangos rinkiniui, skirtam chirurgijos reanimacijai ir intensyviai terapijai. Įsigytas ir medicinos baldų rinkinys: seifas narkotikams, anesteziologijos vežimėlis su stalu, dvi spintos medikamentams.
Įrengta atskira gaivinimo palata bei infekcijų palata. Į pastarąją pateks infekuoti ligoniai. Šioje palatoje įrengta atskira vėdinimo sistema, tad kitos patalpos nuo infekcijos bus apsaugotos. Nuo šiol šiauliečiai Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje gaus kokybiškesnę, saugesnę ir efektyvesnę medicinos pagalbą.

Į viršų