05
Šiaulių visuomenės sveikatos biuras organizavo akciją „Aš myliu savo širdį“, kurios metu šiauliečiams padovanota 60 profilaktinių kraujo tyrimų. 1
Organizatorių nuotr.


Lina ABROMAVIČIENĖ
Paskutinį rugsėjo sekmadienį minima Pasaulinė širdies diena siekiant atkreipti dėmesį į rizikos faktorius, sukeliančius širdies ligas bei skatinti sveiką gyvenimo būdą. Šią dieną visoje planetoje skambėjo šūkis – „Vienas pasaulis, vieni namai, viena širdis“. Šios dienos proga Šiaulių visuomenės sveikatos biuras organizavo akciją „Aš myliu savo širdį“, kurios metu šiauliečiams padovanota 60 profilaktinių kraujo tyrimų galimiems širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimams įvertinti. Akcijos organizatoriai pirmenybę teikė vyrams iki 39-erių metų ir nuo 56-erių metų bei moterims iki 49-erių metų ir nuo 66-erių metų, nes šiems asmenims minėti tyrimai poliklinikose yra mokami.
Taip pat gyventojai galėjo daugiau sužinoti apie profilaktinius tyrimus ir jų svarbą užkertant kelią ligai - buvo skaitoma paskaita širdies sveikatos tema. Visuomenės sveikatos biuras ragino žmones atidžiau rinktis maisto produktus, vengti žalingų įpročių, reguliuoti kūno masę ir daugiau judėti, kad kuo mažiau žmonių patektų į liūdnąją mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų statistiką.

Į viršų