Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Šiaulių AVMI) praneša, kad pasibaigus gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiui, remiantis preliminariais duomenimis, gauta daugiau kaip 76 tūkstančiai gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų. Pernai buvo pateikta per 89 tūkstančius deklaracijų.

Šiemet inspekcija sulaukė beveik 6 tūkstančių turto deklaracijų ir daugiau kaip 53 tūkstančių prašymų skirti paramai iki 2 procentų sumokėtos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumos.

Kaip pažymėjo Šiaulių AVMI atstovė Elona Limantienė, daugiau kaip 86 procentai GPM deklaracijų buvo pateikti elektroniniu būdu.

Daugiau kaip 25 tūkstančiams mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių  GPM deklaracijas ir pateikusių elektroniniu būdu, jau sugrąžinta per 8 milijonus litų GPM permokos. Šiaulių AVMI iš  57 tūkstančių šiuo metu išanalizuotų gyventojų deklaracijų nustatė, kad prašoma grąžinti 12 milijonų litų GPM permokos.

„Atsižvelgus į ankstesnių metų patirtį ir įvertinus poreikį, Šiaulių AVMI buvo pailginta darbo diena visą praėjusią savaitę bei papildomai dirbama šeštadienį, pavyko išvengti apgulties paskutinėmis dienomis. Be to, gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas skyrėsi nuo iki šiol buvusių dėl naujos GPM deklaracijos formos ir daugiau joje pateikiamų duomenų, galima teigti, kad deklaravimo procesas praėjo sklandžiai, mokesčių mokėtojai intensyviai konsultavosi, kad būtų paprasčiau laiku deklaruoti mokesčius”, - teigė E. Limantienė.
 
"Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų