Lina JUREVIČIŪTĖ
Ypatingai šalta praėjusi žiema centralizuotos šilumos vartotojus privertė plačiai atverti pinigines.
 Galbūt dėl to „Šiaulių naujienų” skaitytojai, vos pasirodžius pirmiesiems pavasario ženklams,  klausinėja apie šildymo sezono pabaigą. Bendrovės „Šiaulių energija” teisininkė Toma Grikštienė pažymi, kad iki balandžio 1-osios 15 daugiabučių ir 4 individualūs namai bei 7 įmonės, nelaukdamos oficialios šildymo sezono pabaigos, buvo pateikusios prašymus baigti šildymo sezoną.

T. Grikštienės teigimu, oficialią šildymo sezono pabaigą, atsižvelgiant į  oro temperatūrą, nustato savivaldybės.

„Šildymo sezoną galima pradėti, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra žemesnė kaip 10 laipsnių šilumos, ir baigti, kai ši paros temperatūra tris paras iš eilės yra aukštesnė kaip 10 laipsnių šilumos. Pernai Šiauliuose šildymo sezonas baigėsi balandžio 9-ąją, užpernai – balandžio 24-ąją. Kada baigsis šiemet, priklausys nuo oro temperatūros”, - pažymėjo „Šiaulių energijos” atstovė.

Tačiau gyventojai, nelaukdami, kol Savivaldybė paskelbs šildymo sezono pabaigą, gali kreiptis į „Šiaulių energiją” ir paprašyti pabaigti šildymo sezoną konkrečiame name ar įmonėje.

Bendrovės  „Šiaulių energija” atstovė praneša, kad šiemet gyventojų skolos už šildymą siekia 5,85 milijono litų. Bendrovei iš viso skolingi beveik 7 tūkstančiai vartotojų. Palyginti su praėjusiais metais gyventojų skola išaugo 2,01 milijono litų, o įsiskolinusių vartotojų skaičius padidėjo beveik 1,5 tūkstančio.

Panašu, kad šalta žiema padėjo „Šiaulių energijai” „išlipti”  iš skolų. Pernai metus „Šiaulių energija” baigė  turėdama 15 milijonų litų nuostolį, o šiuos metus baigė  uždirbusi daugiau kaip 2,3 milijono litų pelną. 

„Šiaulių energijos” atstovė pažymėjo, jog tikėtina, kad šilumos kaina (nuo kurios priklauso ir karšto vandens kaina) vasarą mažės.
Į viršų