Mykolas DEIKUS

Į savivaldybę sugrįžo iš darbo atleistas Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintautas Mikučiauskas. Tuo metu, kai ikimokyklinių  įstaigų darbuotojams nemokami atlyginimai už darbą, Savivaldybės administracija sukūrė naują etatą.

 

G. Mikučiausko pavardė skamba ir baudžiamojoje byloje dėl konkurso, kuriam jis vadovavo prieš pasitraukdamas iš Savivaldybės.

Rūpinsis projektais, kuriems nėra pinigų

Apie G. Mikučiausko grįžimą į Savivaldybę nebuvo viešai skelbiama. Savivaldybės atstovė Jūratė Rauduvienė patvirtino, kad G. Mikučiauskas Savivaldybėje pradėjo dirbti šią savaitę. Tiksliai įvardyti nei pareigų, nei skyriaus, kuriame jis dirbs, atstovė spaudai negalėjo.

J. Rauduvienės teigimu, G. Mikučiauskas vadovaus projektams, kurie vykdomi už Europos Sąjungos fondų lėšas.

Projektus iki šiol rengė ir prižiūrėjo Investicijų ir miesto plėtros skyrius. Ar šis skyrius projektus administravo netinkamai, neskelbiama.

Beje, Savivaldybė  neseniai skelbė, kad dėl savų lėšų stygiaus atsisako Europos Sąjungos fondų siūlomų pinigų. Skelbiama, jog Savivaldybė neturi pinigų ir dviejų mėnesių lopšelių-darželių darbuotojų atlyginimams mokėti.

Atstatydintas kaip praradęs pasitikėjimą

Gintautą  Mikučiauską iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų prieš gerą pusmetį atšaukė partijos Tvarka ir teisingumas atstovai, kurie jį buvo delegavę. Sprendimas atšaukti kaip praradusį politinį pasitikėjimą nustebino net koalicijos partnerius, kuriems detalesni paaiškinimai nebuvo pateikti.

Darbo Savivaldybėje G. Mikučiauskas neteko iškart po to, kai jo vadovaujama komisija parinko įmonę, kuri turėjo užlyginti Zoknių oro uosto prieigose iškastus šulinius (viename iš jų žuvo karys).

Konkurso nugalėtojai buvo suteikta teisė kasti kupanyrus – nukasti apsauginius oro uosto pylimus, kuriuose – aukštos kokybės žvyras, tinkamas statyboms. Skaičiuota, kad keliolika tūkstančių litų sumokėjusio konkurso nugalėtojo pelnas gali siekti šimtus tūkstančių litų.

Savivaldybės veiksmai buvo apskųsti Šiaulių prokurorams, kurie atsisakė ginti viešąjį interesą.

Šiuo metu yra atnaujintas baudžiamosios bylos tyrimas, kurią prokurorai įnirtingai stengėsi „numuilinti”. 

Į viršų