Šiaulių miesto savivaldybė parengė konkrečių prekybos vietų mieste žemėlapį. Tokių vietų yra per šimtas bulvare, prie Talkšos ežero, pietinėje miesto dalyje, Rėkyvoje ir kitur. Norintiems prekiauti šiose vietose reikia teikti prašymus ir gauti leidimą. Kol kas išduota apie 15 tokių leidimų. Tokiu sprendimu norima sureguliuoti prekybą mieste.

Mindaugas LAURINAITIS
Savivaldybės Ekonomikos skyriaus specialistai parengė konkrečių prekybos vietų mieste žemėlapį. Vietos nustatytos daugiausia tradicinės, kuriose jau iki šiol vyko prekyba. Tai bulvare esančios vietos prekybai ledais ir suvenyrais prie Amfiteatro, Gaidžio, Turizmo informacijos centro, prie Talkšos ežero, geležinkelio stoties, Rėkyvos ežero paplūdimyje. Taip pat Lieporių turgelyje.
„Anksčiau buvo neapibrėžtos vietos, kirsdavosi su teisės aktais, užtrukdavo leidimo išdavimo procesai. Lieporių turgelyje nustatytos 26 vietos, anksčiau prekybininkai stovėjo ant dviračių tako“, - teigia Ekonomikos skyriaus vyriausioji specialistė Leta Rinkevičienė.
Taisyklės įsigaliojo nuo š. m. balandžio 2 d. Norinčiųjų prekiauti yra daug. Prekiauti kitose vietose nei numatyta žemėlapyje taip pat galės, bet privalės pateikti motyvuotus prašymus. Jeigu leidimus turintys prekybininkai dėl savo veiklos sulauks aplinkinių gyventojų skundų, leidimai gali būti atimti. Savivaldybės atstovai teigia, kad „blusų turgaus“ Kaštonų alėjoje nelies – jiems prekybos sąlygos išlieka kaip ir seniau.

Į viršų