Melagių  diena Rėkyvos bendruomenėje: „estrados žvaigždės” ir apdovanotieji „Žaliaisiais kaktusais”.
Rėkyvos bendruomenės archyvo nuotr.
 
 
 
 
 
Laima TRUMPYTĖ

Rėkyvos bendruomenė  tęsia savo linksmą tradiciją - Melagių dieną  apdovanoti bendruomenei nusipelniusius žmones. Ši tradicija gimė  prieš trejus metus - tada „Žaliaisiais svogūnais” (tikrais!) buvo apdovanoti bendruomenės nariai už vietoje ir laiku pasakytą šmaikščią frazę, keistą ar netikėtą poelgį ar dar kažką.

Pernai rėkyviškiai jau dalijo „Sidabrinius svogūnus”, o šiemet nutarė įsteigti „Žaliojo kaktuso” (keraminio!) apdovanojimą, nes nuspręsta apdovanoti visus tuos, kurie savo dygliais neleido visus metus bendruomenei užsnūsti.

Skambant „Estrados žvaigždžių” dainoms („žvaigždes” šauniai parodijavo jaunieji rėkyviškiai) Kultūros centro Rėkyvos skyriuje buvo išdalyti „Žalieji kaktusai” devyniems bendruomenės nariams ir bendruomenės nariams.   

Nominacijoje „Metų poza” apdovanota rėkyviškė moksleivė  Ugnė Grušnytė, nes bendruomenę sužavėjo jos nuotrauka, kur mergina sėdi karučiuose tarp konteinerių. „Metų  užsieniete” tapo rėkyviškė Genovaitė Gancerauskienė, kuri vis važinėdama pas dukterį į Angliją dar suspėja daryti tvarką ir Rėkyvoje. Bendruomenės rėmėjai Reda ir Nerijus Petrauskai - „Metų išgąstis”, nes kai per Kalėdas rėkyviškiai atvažiavo pas juos į namus, Petrauskai išsigando: „Mes Kalėdų Senelio nesamdėme!..”

„Metų kiaulių priešu” įvardytas Šiaulėnų seniūnaitis Edvardas Stonkus, aršiai kovojantis prieš danų kiaules, kaip ir rėkyviškiai - prieš danus durpininkus. „Žaliuosius kaktusus” gavo ir Nijolė Malakauskienė („Metų mama”), ir Vaclava Ramanauskienė („Metų dovanos”), ir Albina Kazlauskienė („Metų frazė”), ir Viktoras Levickas („Metų sargas”). O devintuoju „Žaliuoju kaktusu” nuo šiol džiaugiasi dienraštis „Šiaulių naujienos”, jį pelnęs nominacijoje „Metų legendos sukūrimas” už Mykolo Deikaus aprašytą legendą apie įkalintą princesę Vaidą - seniūnę. 
 
Į viršų