(Iš kairės): Konkurso ekspertai: Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorė, lektorė Vilma Tubutienė, Šiaulių universiteto Tarptautinių ryšių ir plėtros prorektorius prof. Teodoras Tamošiūnas, dienraščio „Šiaulių naujienos” korespondentė Aušra Laurinkienė, ir laureatai: pirmosios vietos laimėtoja Šiaulių universiteto gimnazijos IIIa klasės mokinė Viktorija Rimaitė,  Šiaulių  „Romuvos” pagrindinės mokyklos 7a klasės mokytoja bei jos mokinė  jaunųjų autorių (7-8 klasė) lyderė Armantė Samulionytė, laureatas Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos IIm klasės moksleivis Audrys Narbutas ir Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos 1f klasės mokinys Skirmantas Knieža.

Šiaulių universiteto bibliotekoje vykusioje šventėje buvo įteikti diplomai pirmajai „Karjeros akademijos” absolventų laidai bei apdovanojami „Šiaulių naujienų” ir Šiaulių universiteto” organizuoto moksleivių rašinių konkurso „Noriu būti lyderiu!” laureatai.

Seminare – ir studentai, ir moksleiviai

Džiugu, kad moksleiviai priėmė kvietimą atvykti ne tik į apdovanojimų  ceremoniją, bet ir į prieš tai vykusį seminarą  „Idėja, dėl kurios verta pakovoti”.

Seminaro lektorė  bei „Šiaulių naujienų” ir Šiaulių universiteto”  organizuoto moksleivių rašinių konkurso „Noriu būti lyderiu!” ekspertė, karjeros centro direktorė Vilma Tubutienė, džiaugėsi į gyvenimo sūkurį išleisdama pirmąją  „Karjeros akademijos” absolventų laidą ir, kartu su Šiaulių universiteto Tarptautinių ryšių ir plėtros prorektoriumi prof. Teodoru Tamošiūnu, absolventams iškilmingai įteikė diplomus.

Rašinių  konkurso laureatams – prizai ir diplomai

Diplomais bei „Šiaulių naujienų” ir Šiaulių universiteto” įsteigtais prizais apdovanoti tris mėnesius trukusio moksleivių rašinių konkurso „Noriu būti lyderiu!” laureatai. Atminimo dovanėlės įteiktos ir visiems į renginį atvykusiems konkurso dalyviams. Konkurso ekspertas prof. Teodoras Tamošiūnas moksleivius kvietė taip pat aktyviai dalyvauti ir rudenį kartu su „Šiaulių naujienoms” vėl surengti planuojamame rašinių konkurse.

Jau rašėme, kad per tris mėnesius sulaukėme 54 rašinių, kuriuos siuntė  ne tik Šiaulių, bet ir kitų Lietuvos miestų moksleiviai. Į kvietimą aktyviai dalyvauti konkurse greičiausiai sureagavo ir daugiausiai darbų atsiuntė Šiaulių universiteto, Simono Daukanto, „Saulėtekio”, Juliaus Janonio gimnazijų ir „Romuvos” gimnazijos bei pagrindinės mokyklos moksleiviai. Rašinių autoriai – gražūs ir jauni žmonės, jau dabar sugebantys savarankiškai mąstyti ir originaliai reikšti savo mintis. Jie žavi jaunatvišku polėkiu, drąsiomis svajonėmis ir realiai įvertintais siekiais.

Geriausieji iš geriausiųjų

Paskatinamaisiais prizais ir diplomais apdovanota jaunųjų autorių (7–8 klasė) lyderė Armantė Samulionytė iš Šiaulių „Romuvos” pagrindinės mokyklos 7a klasės bei mokytoja  Ingrida Samulionienė, kuri paskatino net septynis 7-8 klasių mokinius atsiųsti rašinius konkursui. Audringomis ovacijomis sutikti trijų brandžiausių, literatūriniu ir lyderystės aspektu beveik nepriekaištingų rašinių autoriai, užėmę tris prizines vietas.

Pirmosios  vietos laimėtoja - Šiaulių universiteto gimnazijos IIIa klasės mokinė Viktorija Rimaitė, atsiuntusi rašinį „Pasaulis priklauso lyderiams arba pirmaujančio gyvenimo konstrukcijos”, kuriame gana išsamiai samprotauja apie lyderystę, aptardama lyderio vertybes, asmenines savybes, akcentuodama gebėjimą nuolat tobulinti save ir savo darbą baigia puikiu filosofiniu autoriniu eilėraščiu, skirtu nelengvai ir atsakingai lyderio daliai. Antrosios vietos apdovanojimai skirti rašinio „Ar pasaulis priklauso lyderiams?” autoriui Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos If klasės mokiniui Skirmantui Kniežai, kuris atsakė į ekspertų grupės kvietimą ir atsiuntė antrąją rašinio dalį „Mano gyvenimo strategija: veiklos vizija, tikslai”, o trečiosios vietos apdovanojimus pelnė Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos IIm klasės moksleivis Audrys Narbutas, atsiuntęs rašinį „Lyderiai - istorijos rašytojai”. 

Dar kartą  tariame nuoširdžią padėką visiems moksleiviams, dalyvavusiems konkurse, ir mokytojams, paskatinusiems auklėtinius siųsti savo rašinius. 
 


Tado JUODŽIUKYNO nuotr.
Į viršų