Prancūzai pasišovė drauge su policininkais patruliuoti miesto gatvėse.

Tado JUODŽIUKYNO nuotr.

 

 

 

Asta VOLKOVAITĖ

Prieš porą dienų Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi oro gynybos misiją Baltijos šalyse atliekančio Prancūzijos junginio vadas Kristofas Mišelis ir Karo policijos atstovas Hugas Džiulis. „Nors Šiauliai yra vadinami Saulės miestu, deja, saulės čia trūksta”, - į Šiaulių apskrities VPK viršininko E. Lapinsko klausimą, kokie įspūdžiai apie Šiaulius, atsakė K. Mišelis.

Prancūzijos atstovas nevengė pasigirti, kad miesto viešbučių, kuriuose apsistojo kariai, darbuotojai juos supažindino su lankytinomis vietomis.

K. Mišelis pareiškė, kad kariai šiuo metu mieste jaučiasi saugūs ir paprašė pareigūnų informuoti apie kiekvieną į incidentą patekusį karį. Prancūzijos junginio vadas pridūrė, kad patys kariai žada eiti į gatves patruliuoti ir taip rūpintis saugumu.

E. Lapinskas nepamiršo pridurti, kad kariai saugiausiai gali jaustis miesto centre, nes ši miesto dalis yra stebima vaizdo kamerų. Policijos vadas prancūzams pasiūlė kartu patruliuoti su policijos pareigūnais. Prancūzai sutiko priimti pasiūlymą.

 

Į viršų