Sveikatos priežiūros įstaigos atsisakyti popierinių nedarbingumo bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų privalės trimis mėnesiais vėliau nei buvo planuota, nes vėliau pradės veikti Elektroninė pažymėjimų tvarkymo sistema.


Anot "Sodros" pranešimo, Vyriausybė, siekdama sudaryti sąlygas asmens sveikatos priežiūros įstaigoms geriau pasiruošti elektroninių pažymėjimų sistemos įdiegimui bei jos tolesniam taikymui, pratęsė Elektroninės pažymėjimų tvarkymo sistemos (EPTS) galutinį veiklos pradžios laiką. EPTS visu pajėgumu pradės veikti nuo šių metų liepos 1 d., o ne nuo balandžio 1 d., kaip buvo skelbiama anksčiau.

Taigi iki liepos 1 d., kaip ir iki šiol, asmens sveikatos priežiūros įstaigos galės išduoti ir popierinius nedarbingumo bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimus.

Iš 660 asmens sveikatos priežiūros įstaigų, planuojančių su "Sodros" teritoriniais skyriais sudaryti sutartis dėl teisės išduoti elektroninius pažymėjimus, tokias sutartis jau sudarė 618 įstaigų.

Elektroninių pažymėjimų, išduodamų per ETPS, skaičius sparčiai auga - kovo mėnesį jų išduota beveik 10 tūkstančių, kai tuo tarpu vasarį jų tebuvo 4 tūkstančiai.

 

ELTA

Į viršų