Savivaldybės gydytoja Jolanta Stirbienė į Tarybos posėdį atėjo paskaityti laikraščių. O Socialinės paramos skyriaus vedėja Rita Blauzdavičienė maigė telefoną. 
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 
 
 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ
Panašu, kad į vakar vykusį Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdį politikai susirinko pamiegoti, pakrizenti ir pademonstruoti naujas šukuosenas bei aksesuarus. Nors ir anksčiau politikai nedemonstruodavo per didelio susidomėjimo svarstomais klausimais, tačiau vakar vykęs Tarybos posėdis išsiskyrė tuo, kad politikai arba snaudė, arba laidė šmaikščias replikas. 
 
Mero veiklos ataskaitoje – Statistikos departamento duomenys
 
Daugiau kaip valandą miesto meras Genadijus Mikšys, administracijos direktorius Vladas Damulevičius bei Kontrolės ir audito tarnybos vadovas Arvydas Ušeckas Tarybos nariams skaitė paruoštas 2009 metų veiklos ataskaitas. 
 
Kol trijulė skaitė ataskaitas, politikai vos nenumirė iš nuobodulio. Vieni neslėpdami apatijos užsiiminėjo savais reikalais – kas skaitė laikraščius, kas maigė telefoną ar naršė internete, kiti – žiūrėdami tuščiais žvilgsniais į pranešėjus dėjosi klausą.
 
Kai pranešimai po geros valandos buvo baigti, politikai lengviau atsiduso. Nuobodulio neslėpdamas Tarybos narys Alfredas Lankauskas atvirai prisipažino, jog buvo nuobodu ir rekomendavo ateityje tokias ataskaitas pateikti posėdžio pabaigoje. Suprask – jis tikrai jų nesiklausys. 
 
Ir visai be reikalo politikai nesiklausė ataskaitų. Nes jeigu būtų girdėję, tikrai būtų užfiksavę, jog, pavyzdžiui, dalis mero ataskaitos – Statistikos departamento pateikiami duomenys. Meras politikams papasakojo apie Šiaulių miesto demografinę situaciją – gimstamumą, mirtingumą, emigraciją. Taip pat atskleidė nusikalstamumo tendencijas. Jei jau čia mero veiklos ataskaita, reikėtų suprasti, kad ir pats meras prisidėjo prie gimstamumo tendencijų, nusikalstamumo didėjimo ir skatino emigraciją. 
 
Dar keisčiau savo veiklos ataskaitą pradėjo administracijos direktorius Vladas Damulevičius. Jis pažymėjo, kad jau daugelį dalykų meras pasakė. Susidaro toks įspūdis, kad jie abu kartu dirba tą patį darbą. Gal ir demografines tendencijas kartu koregavo: gimstamumą, emigraciją, nusikalstamumą didino?
 
Nuobodulį pakeitė šmaikštūs pasisakymai ir krizenimas
 
Po nuobodžių veiklos ataskaitų politikai atsigavo. Tačiau dažnas prasižiodavo ne užduoti svarbų klausimą, o pašmaikštauti. 
 
Linksmai nusiteikę buvo ne tik patys politikai, bet ir sprendimo projektus pristatantys valdininkai. Prašydamas politikų patvirtinti Savivaldybės įstaigos Šiaulių municipalinė aplinkos tyrimų laboratorija tyrimo įkainius Aplinkos skyriaus vedėjas Romaldas Šemeta savo atsakymais „suvartė” Tarybos narį Alfredą Lankauską, o visą salę privertė krizenti. Dažnai prie žodžių mėgstantis prisikabinti A. Lankauskas demonstratyviai paklausė, ar pranešėjas „patvarkė tą beraštį priedą”. Nepasimesdamas R. Šemeta atsakė, kad priedas pataisytas ir turėtų būti Tarybos nario kompiuteryje, kurio šis į posėdį neatsinešė. Salė prapliupo juokais, o A. Lankauskas klausimų R. Šemetai daugiau neturėjo. 
 
Pavasaris galvose ir ant jų
 
Kad valdininkų galvose tikrų tikriausias pavasaris, išduoda ne tik šmaikštūs juokeliai priiminėjant miestui svarbius sprendimus. Pavasarį išduoda ir pasikeitusi – lengvesnė – politikų, ypač politikių, apranga bei naujos šukuosenos. Kaktą kirpčiukais papuošė vicemerė Daiva Matonienė. Nuo politikų neatsilieka ir valdininkės. Štai Socialinės paramos skyriaus vedėjos Ritos Blauzdavičienės plaukai įgavo „lapės” spalvą, „atšviežinta” atrodo Ekonomikos skyriaus vedėjo pavaduotojos Dovilės Laužikienės plaukų spalva. 

Į viršų