Policija nebesusitvarko su šios kavinės lankytojais ir prašo uždrausti naktimis prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Vadimo SIMUTKINO nuotr.

 

 

 

 

Lina JUREVIČIŪTĖ

Vienų šiauliečių džiaugsmui, kitų liūdesiui, - panašu, kad greitai Šiauliuose naktimis nebedirbs kavinė „Dubijos svetainė”, šiauliečiams labiau žinoma „Gudoko” pavadinimu. Uždrausti naktimis šioje kavinėje prekiauti alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais prašo Šiaulių miesto policija. Policijos pareigūnai miesto valdžiai pateikė pastebėjimus apie šią kavinę ir argumentus, kodėl būtina riboti naktinį „Dubijos svetainės” darbą. Kol miesto valdžia renka informaciją ir sprendžia ką daryti, „Šiaulių naujienų” skaitytojai pasidalijo mintimis apie šią miesto kavinę.

Kavinė garsėja kriminalais

Praėjusių metų pabaigoje Šiaulių miesto savivaldybė gavo policijos raštą-prašymą uždrausti kavinei „Dubijos svetainė” naktimis (nuo 22 iki 8 valandos) prekiauti alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais.

Policijos pareigūnai miesto valdžiai paaiškino, kad ši kavinė pritraukia daug asocialių, teistų lankytojų, kurie išprovokuoja konfliktus, muštynes. Per 2009 metus policijos pareigūnai į „Dubijos svetainę” „gesinti” konfliktų vyko net 68 kartus.

Pasak Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės, pagrindiniai motyvai, dėl ko prašoma riboti prekybą alkoholiu ir tabako gaminiais, - nesaugumas ir padidėjusi kriminogeninė situacija.

„Užfiksuota, kad šioje kavinėje nepilnamečiai įsigijo tabako gaminių. Čia sudaromos puikios sąlygos nepilnamečiams įsigyti tabako ir alkoholio gaminių. Be to, čia nesaugu ne tik aplinkiniams gyventojams (kurie gali nukentėti nuo kavinės lankytojų), bet ir patiems kavinės lankytojams. Kavinė yra vos už kelių metrų nuo geležinkelio bėgių, todėl kavinės lankytojai gali pakliūti po traukiniu. Ir dar, kavinėje nėra sanitarinio mazgo. Klientai gamtinius reikalus turėtų atlikti lauke stovinčiame biotualete, tačiau ne visi nori juo naudotis ir gamtinius reikalus atlieka prie tualeto, taip teršdami miestą”, - sakė G. Smagriūnienė.

„Gudoke” – ekstremalus gyvenimas

Šiaulių miesto savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Stanislovas Gurėjevas pažymėjo, kad miesto valdžia dar nenusprendė, ar uždraus kavinei „Dubijos svetainė” naktimis prekiauti alkoholiu ir tabako gaminiais.

Priminsime, kad „Šiaulių naujienose” jau ne kartą rašėme apie įvykius „Dubijos svetainėje”. Apsvaigę ir įsiaudrinę šiauliečiai čia ne tik kumščius pakeisdavo į darbą, „kovai” buvo naudojami ir peiliai bei kitokie ginklai.

Savo vardo ir pavardės viešai nenorėjęs skelbti šiaulietis „Šiaulių naujienoms” sakė, kad apsilankyti „Dubijos svetainėje” rekomenduoja žmonėms, trokštantiems ekstremalių pojūčių.

„Kartą vieną išpuikusį ir ekstremalių pojūčių trokštantį svečią iš užsienio nusivedžiau į „Dubijos svetainę”. Čia jis pamatė, kaip moka linksmintis šiauliečiai – kai susipykę klientai santykius pradėjo vos ne peiliais aiškintis, ekstremalių pojūčių miesto svečiui užteko”, - prisimena šiaulietis.

Į viršų