Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas” treneris Aivaras Kaselis ir tuomet, kai buvo dar mažas vaikas, ir dabar, jau pats sukūręs šeimą, pirmiausia atsiverčia puslapius, kuriuose skelbiamos sporto naujienos.
Romualdo BALIUTAVIČIAUS nuotr.

Aušra LAURINKIENĖ     

Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas” treneris Aivaras Kaselis, išugdęs ne vieną garsų šalies graikų-romėnų imtynininką ar moterų imtynių atstovę, „Šiaulių naujienas” skaitė dar tuomet, kai miesto laikraštis šiauliečių namus pasiekdavo pavadinimu „Raudonoji vėliava”.

„Vaikystėje tėvai prenumeruodavo „Raudonąją vėliavą”. Jei nespėdavau perskaityti visų naujienų prie pusryčių stalo, skubėdavau tą padaryti vos sugrįžęs iš mokyklos”. Nusijuokęs treneris priduria, kad ir tuomet, kai buvo dar mažas vaikas, ir dabar, jau pats sukūręs šeimą, pirmiausia atsiverčia puslapius, kuriuose skelbiamos sporto naujienos: „Man visada rūpi Šiaulių miesto sportininkų pasiekimai. Džiaugiuosi, kai jiems sekasi. Nenuostabu, kad man kaip treneriui tai aktualu. Išimtį padarau ir šeštą „Šiaulių naujienų” puslapį atsiverčiu vėliau tik tada, jei pirmuosiuose puslapiuose išvystu pažįstamą veidą, kokį straipsnį intriguojančia tema ar akį patraukiančiu pavadinimu”.

Lietuvos moterų  imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis dienraščio neprenumeruoja. „Kodėl? Man patinka tas ritualas – kasdien nusipirkti „Šiaulių  naujienas” kartu su kokiu litru pieno. Jei to nespėju padaryti prieš rytinę treniruotę, tą padarau po jos ir prie pusryčių stalo skaitau tai, kas įdomiausia”.

Aivaras Kaselis sako, kad be sporto publikacijų jam labai patinka straipsniai apie gyvūnus, keliones ar kultūrą. „Beveik niekada neskaitau penktojo – kriminalų puslapio. Mane slegia naujienos apie tai, kas ką užmušė ar kas ką nuskriaudė. Nesinori dieną pradėti skaitant tokias naujienas. Kam reikia tokių dalykų, jei gyvenime ir taip netrūksta visokiausių problemų... Mane traukia tik gražūs dalykai”.  
 

Į viršų