Dėl neteisėto kūrinių platinimo ir neteisėtos finansinės veiklos uždaryta interneto svetainė www.filmai.in.
Vienu metu Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, Kauno ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai bei Šiaulių prokuratūrai vasario 18-ąją atlikto kratas Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje. Jų metu paimti tinklalapio www.filmai.in serveriai, ir tinklalapis nustojo funkcionuoti.

Šio tinklalapio administratoriai pareigūnų dėmesio sulaukė dėl to, kad, platindami neteisėtas kūrinių kopijas, vykdė neteisėtą finansinę veiklą, rinkdami pinigus iš klientų už audiovizualinių kūrinių peržiūrą ir atsisiuntimą.

Internautai, apsilankę šioje svetainėje, išvysdavo įvairių dokumentinių filmų, serialų, televizijos laidų pasiūlą ir prierašą, kad juos galima peržiūrėti tiesiogiai arba atsisiųsti. Pabandžius peržiūrėti filmą, buvo prašoma registruotis. Atlikus šį veiksmą, pasirinkto kūrinio peržiūrėti taip pat nepavykdavo, nes, pasirodo, tam reikalingi simboliniai atsiskaitymo už paslaugą taškai. Vieno filmo peržiūrai buvo reikalingi 2 taškai, o jam parsisiųsti - 4. Du taškus galima buvo gauti nemokamai, į šią interneto svetainę pakviečiant prisijungti kitą klientą su kitu IP adresu.

Kitas taškų rinkimo būdas - pinigų pervedimas SMS žinutėmis ar internetu. Pareigūnai, pervedę 7 litus, gavo 40 taškų. Vadinasi, vieno filmo parsisiuntimas kainuodavo 70 centų.

Taip svetainės administratoriai ne tik pirataudami pažeidė autorių teises, bet ir vykdė neteisėtą komercinę veiklą. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas, už kurį gresia baudžiamoji atsakomybė - viešieji darbai arba bauda, laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.
(ELTA) 
Į viršų