Šiaulių miesto savivaldybė beveik šešis kartus pigiau nei planuota pardavė dalį namo-vaiduoklio Miglovaros gatvėje 11.

Lina JUREVIČIŪTĖ

Praėjusį  ketvirtadienį Šiaulių miesto savivaldybė beveik šešis kartu pigiau nei planuota pardavė valkatų ir benamių  prieglauda ne vienerius metus buvusio namo dalį Miglovaros gatvėje 11.

Ketvirtadienį vyko tryliktasis Savivaldybei priklaususios namo dalies ir sklypo pardavimo aukcionas.

Namo dalį  Savivaldybė bandė parduoti nuo 2008 metų. Pradinė  namo ir 3,4 aro žemės sklypelio beveik pačiame miesto centre kaina buvo pusė milijono litų.

Nuo 2008 metų surengta net 12 aukcionų, tačiau įsigyti kelis kartus degusio namo dalies ir žemės lopinėlio niekas nenorėjo. Todėl paskutinio aukciono metu kaina nukrito beveik 6 kartus – iki 90 tūkstančių litų. Pasiūlęs 123 litais daugiau už pradinę kainą namo dalį ir sklypą įsigijo vienintelis aukciono dalyvis. Kaip skelbia Savivaldybė tai – juridinis asmuo. Kas jis, kol kas neskelbiama. Savivaldybė tikisi pirkimo-pardavimo sutartį pasirašyti per porą savaičių.

Priminsime, kad aplinkinių namų gyventojai ne kartą skundėsi Miglovaros gatvės 11 namo kaimynyste. Ne kartą degęs namas buvo virtęs tikru vaiduokliu ir benamių prieglaudos. Miglovaros g. 11 namo „gyventojai” šiurpindavo kaimyninių namų gyventojus ir vogdavo jų daiktus.  

Į viršų