Lina JUREVIČIŪTĖ

Sausio 6-ąją oficialiai baigta net penkerius metus trukusi miesto bulvaro senosios dalies rekonstrukcija. Ta proga į Šiaulių dailės galeriją susirinko bulvaro rekonstrukciją planavę architektai, Savivaldybės atstovai, kelininkai ir kiti žmonės, prisidėję prie to, kad šiandien šiauliečiai gali džiaugtis gražesniu miesto bulvaru.

Primename, kad bulvaro remontai pradėti planuoti dar 2004-aisiais, o pati rekonstrukcija vyko trimis etapais. Pirmuoju etapu, vykdytu 2005-2006 metais, atnaujinta bulvaro dalis tarp Tilžės ir Dvaro gatvių. Antruoju etapu, vykdytu 2006-2007 metais, renovuota bulvaro atkarpa nuo Dvaro iki Mickevičiaus gatvių, ir paskutiniuoju etapu, vykdytu 2008-2009 metais, atnaujinta bulvaro dalis nuo A. Mickevičiaus iki Žemaitės gatvių. Iš viso bulvaro rekonstrukcija miestui kainavo beveik 26 milijonus litų.

Bulvaro rekonstrukcijos pabaigtuvių proga susirinkę buvę ir esami miesto vadovai pasidžiaugė, kad penkerius metus vykdytas projektas praėjo be didesnių nesklandumų ir jo nesustabdė ekonominis nuosmukis. Tiesa, nereikia pamiršti, kad milijonus bulvaro rekonstrukcijai miestas pasiskolino iš banko ir paskolą šiauliečiai atidavinės trejus ateinančius metus.

Bulvaro pabaigtuvių proga pristatytas ir naujojo fontano, įrengto bulvaro gale, prie Žemaitės gatvės, pavadinimas. Komisija nusprendė, kad labiausiai šiam fontanui tinka Šiaulių universiteto Specialiojo ugdymo centro pasiūlytas pavadinimas „Tiltai”. Norėdama pažymėti, kad fontanas įrengtas Lietuvai švenčiant savo vardo paminėjimo tūkstantąjį gimtadienį, fontanas pavadintas „Tūkstantmečio tiltai”.

Į viršų