Asta VOLKOVAITĖ
„Baisu, kas ten darosi, automobiliais pravažiuoti jau nebeįmanoma, - už ką pinigus mokame”, - piktinosi šeštadienį į redakciją užsukęs šiaulietis Vidmantas.

 Vyras pasakojo, kad Pabalių turguje prekiaujantys žmonės ne prie prekystalių normaliai įsikurti nebegali, bet ir apskritai atvažiuoti į patį turgų. „Čiupome karučius bei kastuvus ir kibome kasti sniegą”, - apie prekybininkų darbo dienos pradžią su karčia šypsena lūpose pasakojo Vidmantas.

Pusnims augant kilo mokesčiai?

„Ryte dvi valandas su gera mašina „buksavau”. Prekiaujantys žmonės patys traukė kastuvus, karučius ir kasė sniegą”, - įspūdžiais iš Pabalių turgaus dalijosi Vidmantas. Šiaulietis sako, kad nei Rietavo, nei Radviliškio ar kitame turguje pastarosiomis savaitėmis nematė tokios nevalytos turgaus teritorijos.
„Kas keisčiausia, turgaus administracija neseniai pakėlė mokesčius, tad mano šeima už vietą Pabalių turguje jau daugiau kaip 300 litų moka. Nieko nesakyčiau ir suprasčiau, jeigu kokį kartą nebūtų nuvalę, bet kai pradėjo snigti, nuo to laiko nė gramo sniego nebuvo išvežta”, - piktinasi Vidmantas.

Prekybininkai sniegą vežė karučiais

„Šiaulių naujienoms” nuvykus į Pabalių turgų vieni prekybininkai kasė sniegą nuo prekystalių, kiti - iš po mašinų ratų. Paklausėme, kada jie pastarąjį kartą matė sniegą valančią mašiną. Šis klausimas prekiautojus net papiktino.

„Nejuokinkite, kas čia ką galėjo valyti. Nuo gruodžio niekas čia net piršto nepajudino”, - turgaus administracijos darbą įvertino pusamžė prekybininkė. Anot prekybininkų, vienintelė vieta, kuri tikrai visada yra tvarkingai valoma, tai „Pabalių turgaus” direktoriaus Žygimanto Augustino buveinė.

„Trisdešimt kvadratinių metrų aplink save išsivalęs, daugiau net nieko nubraukta nėra. Už ką mes mokesčius mokame?” - klausė prekybininkai.

Išvadino žmonėmis „be nuotaikos”

Skambiname Šiaulių miesto savivaldybės administruojamos bendrovės „Pabalių turgus” direktoriui Ž. Augustinui.  Kodėl nepasirūpinta sniegu?

„Jeigu kažkam nėra nuotaikos, tai aš neturiu komentarų”, - burbtelėjo minėtos bendrovės vadovas. Ž. Augustinas iš pradžių dėjosi didžiai nustebęs, kad sniegas apsunkino prekybininkų darbų. Vėliau minėtos bendrovės vadovas pakeitė plokštelę ir atskleidė sniego pusnių „istoriją”.

„Penktadienį apie 22 valandą sniegą valančios mašinos vairuotojas pradūrė padangą ir paprasčiausiai išvažiavo. O daugiau tokių incidentų kaip ir nėra. Nesuprantu, kas čia per gyventojai”, - piktinosi direktorius.

„Tiesa, buvo vienas prekeivis atėjęs. Nu... prie prekybinės vietos, matyt... sniego buvo prikrauta, nes nėra kur jo padėti”, - netikėtai prisiminė Ž. Augustinas. Bendrovės vadovas pripažino, kad šeštadienio rytą į turgaus administraciją kreipęsis prekeivis negalėjo normaliai įsikurti savo darbo vietoje – sniegas buvo viską užvertęs.

„Padėjome nusikasti. Stumdome kaip galime, -  pareiškė Ž. Augustinas. - Kai sniegas, kai lietus nepatenkintų daug yra”.

Autorės nuotr.

Į viršų