Oro erdvės misiją iš  prancūzų perima lenkai. Vakar Zokniuose nusileido keturi lenkų naikintuvai.
Aviacijos bazės nuotr.
 
 
 
Odeta VAIŠVILIENĖ

Dar šią savaitę  oro erdvės saugojimo misiją iš prancūzų perims lenkų  pamaina „Eagle 3”. Vakar Zokniuose esančioje Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje nusileido keturi lenkų naikintuvai. Patys lenkai turėtų parskristi šį penktadienį.

Lenkai ruošiasi patruliuoti naikintuvais „Mig 29” - kitokiais nei paskutiniąsias dienas oro erdvę saugantys prancūzai. Anot Lietuvos kariuomenės Karinių  oro pajėgų Aviacijos bazės atstovų, trečioji Lenkijos karių pamaina bus ne tokia gausi kaip prancūzų, - beveik šimtas karių, aštuoni iš jų - lakūnai. Šiai pamainai turėtų vadovauti pulkininkas leitenantas Robertas Kozakas, pirmosios Taktinės eskadrilės vadas. Lenkijos kariams, atvykusiems iš Minsk Mazowiecki, tai bus jau antroji misija Baltijos valstybėse. Jų pirmoji patruliavimo misija buvo dar 2006-aisiais.

Penktadienį Oro policijos misijos vienetų pasikeitimo ceremonijoje turėtų dalyvauti Lietuvos karinių oro pajėgų, Prancūzijos kontingento, Latvijos ir Estijos KOP atstovai, pora Lenkijos ambasadorių bei Šiaulių miesto valdžios atstovai.

Beje, Lenkijos atstovai tokioje misijoje jau nebe naujokai, o vienas Lenkijos karys spėjo ir labai originaliai „pasižymėti”. Visą vakarą bare ūžęs 26-erių metų Lenkijos karys šlapinosi miesto pėsčiųjų bulvare. Girtą viešoje vietoje gamtinius reikalus atliekantį karį pastebėjo policijos pareigūnai. Šis lenkas greitai baigė savo misiją Šiauliuose ir buvo išsiųstas atgal į Lenkiją. 
 


Į viršų