Kovo 24 dieną apie 6 valandą ryto Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas gavo pranešimą, kad kelyje Kuršėnai–Šiauliai, netoli viaduko, ties Minkštakių kaimu, užfiksuotas techninis eismo įvykis, matosi stipriai apgadintas „Opel“ markės automobilis, aplink mėtosi jo detalės.

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ
Pareigūnai nuvykę į eismo įvykio vietą nustatė, kad nuo kelio nuvažiavo ir buvo smarkiai sugadintas lengvasis automobilis „Opel Astra“, priklausantis Kuršėnų miesto gyventojai J. L. Ši moteris tik telefoninio pokalbio su policijos pareigūnu metu sužinojo, kad į avariją pateko jos automobilis. Buvo ankstyvas rytmetys, todėl moteris net nepastebėjo, kad namo kieme nebėra jos transporto priemonės. Dėl J. L. automobilio vagystės Šiaulių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.
„Nukentėjusiosios šeima savo turto apsauga buvo pasirūpinusi, gyvenamojo namo kieme įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Tirdami automobilio vagystę pareigūnai neapsiribojo vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotais vaizdais, bet intensyviai ieškojo ir rinko kitus įrodymus vagystei atskleisti ir įtariamiesiems nustatyti. Profesionalaus Šiaulių rajono kriminalistų darbo dėka, pagal autoįvykio, į kurį buvo patekęs vogtas automobilis, vietoje rastus ir paimtus daiktinius įrodymus, buvo nustatyti įtariamieji, išaiškinta automobilio vagystė“, – pasakojo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.
Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2014 metų kovo 24 dieną apie 4 valandą Šiaulių rajone, Kuršėnų mieste, du nepilnamečiai A. U. ir D. G. iš gyvenamojo namo kiemo pagrobė svetimą turtą – J. L. priklausantį automobilį „Opel Astra“, kurio vertė - 7000 litų. Jaunuoliai vogtu automobiliu vyko Šiaulių link. Keliu Kuršėnai–Šiauliai pavažiavus kelis kilometrus, nepatyręs vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio bei keletą kartų vertėsi. Eismo įvykio metu buvo sužalotas keleivio pusėje sėdėjęs nepilnametis A. U., kuris po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai. Vogtas automobilis „Opel Astra“ eismo įvykio metu buvo sugadintas nepataisomai.
Ikiteisminis tyrimas baigiamas, baudžiamoji byla dėl automobilio vagystės pagreitinto proceso tvarka artimiausiu metu bus perduota Šiaulių apylinkės teismui.

Į viršų