Didžiausią Šiaurės Lietuvoje „Senukų“ prekybos centrą valdanti bendrovė pati apsiėmė spręsti nelaimės ištiktų klientų rūpesčius.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.

 

Benas RUDYS
Sniego nuošliaužos sumaitotų automobilių savininkai buvo maloniai nustebinti, kai „Senukų“ prekybos centrą valdanti korporacija „Vaivorykštė“ pati pasisiūlė padengti patirtą žalą. Nors sniegas nukrito ne nuo paties prekybos centro stogo.

Paaiškėjo, kad nelaimė įvyko dėl projektuotojų kaltės, kurie nenumatė apsaugų nuo sniego nuošliaužų. Nepaisant to, bendrovė visus klientų rūpesčius prisiėmė sau.

Klientų rūpesčius prisiėmė sau

„Senukų“ prekybos centrą valdančios bendrovės „Masada“ klientai Gintautas Diršys, Bronislavas Kurauskas, Ingrida Rekštienė ir Saulius Laurinaitis buvo nustebinti, kai korporacija „Vaivorykštė“ pasisiūlė pati padengti nuostolius.

Kaip buvo skelbta spaudoje, nuo stogo nukritęs šlapias sniegas aplamdė automobilius. Kai kurie automobiliai sumaitoti nepataisomai.

Sniegas nukrito nuo šalia prekybos centro nuomojamų patalpų stogo.

Atsirado geradarių, kurie nelaimės ištiktus žmones „guodė“, kad nuostolių jiems niekas nekompensuos.
„Tikrai neprivalėjome mokėti kompensacijas, tačiau mūsų kompanija brangina savo klientus, nenorėjome apsunkinti nei jų, nei nuomininkų, nuo kurių stogo ir nukrito sniegas. Jau nelaimės dieną buvo priimtas sprendimas visus rūpesčius prisiimti sau“, - sako bendrovės „Masada“ direktorius Egidijus Olišauskas. Užtruko tik laiko skaičiuojant nuostolius ir aiškinantis atsakingus asmenis.

Siūlo mokytis iš svetimų klaidų

Paaiškėjo, kad nelaimė įvyko dėl architektų, projektavusių stoginę, kaltės. Projektuotojai – Rimos Murzienės įmonė – ne tik nenumatė apsaugų nuo nuošliaužų, dabar „lenda“ ir daugiau pažeidimų.

„Mes suprantame, kad kiekvienam nukentėjusiajam atskirai būtų sudėtinga ir ilgai užtruktų aiškinantis kaltuosius, bandant prisiteisti kompensacijas. Nusprendėme, kad bus žymiai paprasčiau, jeigu visus rūpesčius patikėsime savo teisininkams“, - sako E. Olišauskas.

Stogą projektavusiai Rimos Murzienės įmonei jau išsiųsta pretenzija dėl jos atlikto pastato techninių sprendinių pasekmių. 

„Išeitų, kad samdant projektuotojus reikia samdyti dar vieną firmą, kad sužiūrėtų klaidas. Tai yra pamoka ne tik mums. Ir kitiems patarčiau pasimokyti iš mūsų klaidos – per didelio pasitikėjimo“, - pabrėžia „Masada“ direktorius.

Plati veikla

Bendrovė „Masada“ nuomoja kitai korporacijos „Vaivorykštė“ bendrovei UAB „Šiaulių lyra“ didžiausią Šiaulių apskrityje „Senukų“ prekybos centrą, įsikūrusį Pramonės g. 21, šiauliečiams nuo seno labiau žinomą kaip „prekybos bazes“. Kitas „Senukų“ prekybos centras įsikūręs pietiniame miesto rajone, Lyros g. 13, tame pačiame pastate kaip ir „Lyros“ prekybos centras.

„Masada“ yra viena iš korporacijos „Vaivorykštė“ įmonių. Korporacijai priklausančių įmonių grupė visoje Lietuvoje nuomoja gyvenamąsias patalpas, taip pat patalpas biurams, prekybai, gamybai bei sandėliavimui, valdo prekybos centrus, teikia viešbučių, reklamos, kurjerių, spausdinimo, leidybos, pramogų ir kt. paslaugas.


 

Į viršų