Netikėtai namo kieme radęs naują konteinerį Aleksas Tupikas buvo priblokštas - sutartis pasirašyta su kaimynu, o už konteinerį atsakingas jis.
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 
 
Zita KATKIENĖ

Eglyno gatvės 27 namo gyventojas Aleksas Tupikas, grįžęs namo, buvo priblokštas - jo kieme stovi naujut naujutėlis šiukšlių konteineris. Iš kur atsirado konteineris netrukus paaiškėjo, kai žmogus perskaitė po konteinerio dangčiu paliktus dokumentus - sudaryta sutartis dėl biologiškai skaidžių atliekų tvarkymo. Deja, šią sutartį pasirašęs ne jis ir net nežinia kas, nes nurodytas ne jo asmens kodas ir net ne jo parašas.

„Gal man to konteinerio visai nereikia ir aš sutarties nesirašyčiau”, - piktinasi šiaulietis ir priduria, kad ne kiekvienas paprastas vyresnio amžiaus žmogus supras ir tai, kas tai yra „biologiškai skaidžios medžiagos”, kurioms skirtas šis konteineris.

Sutartį su gyventoju pasirašė AB „Specializuotas transportas”, kurios vadybininkė Orinta Maslauskienė ir sudariusi sutartis su gyventojais. „Mes šio namo gyventojo neradome namuose, tad sutartį pasirašėme su kaimynu”, - aiškina vadybininkė „Šiaulių naujienoms”. Pasak vadybininkės, ši sutartis žmogų įpareigoja tik rūšiuoti buitines ir kompostines biologiškai skaidžias atliekas. Pastarosioms ir skirtas naujasis konteineris.

Sutartis sudaroma tik su kelių  Medelyno rajono gatvių gyventojais: Ąžuolyno, Lazdyno, Kadagyno, Eglyno bei Žagarės, Medvėgalio, Dubysos, Anykščių ir Ramygalos. Anot vadybininkės, jei tvarka, kurią nustatė Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras, nepasiteisins, su kitomis gatvėmis sutartys gali ir nebūti sudaromos. „Aš ne prieš atliekų paskirstymo tvarką ir ne prieš konteinerį. Man keistas darbo stilius ir sutarčių pasirašymo principas. Kaip galima sutartį pasirašyti su kaimynu, o už kontenerį, jei jis dingtų ar būtų sugadintas, atsakyti turėsiu aš”, - piktinosi šiaulietis. Juolab, kad už sugadintą konteinerį pagal su kaimynu pasirašytą pasirašytą sutartį sumokėti reikėtų beveik aštuoniasdešimt litų.  
 


Į viršų