Šiaulių savivaldybės Ūkio dalies vedėjo pavaduotojas Feliksas Lapukas dar prieš pusryčius perskaito svarbiausias miesto naujienas.
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 

Zita KATKIENĖ

Kiekvieną  rytą septintą valandą Šiaulių miesto savivaldybės  Ūkio dalies vedėjo pavaduotojas Feliksas Lapukas ima šuns pavadėlį  į rankas ir veda savo augintinį pasivaikščioti. Pakeliui iš pašto dėžutės paima ir miesto dienraštį „Šiaulių naujienos”. Tad po rytinio pasivaikščiojimo pirmiausia ir peržvelgia miesto naujienas. „Pasimušdami su žmona - kuris pirmas pervers laikraštį”, - šypsosi nuolatinis laikraščio skaitytojas, jau tris dešimtmečius nesiskiriantis su miesto laikraščiu.

Nors pats Feliksas Lapukas gimė ir užaugo Šiaulių rajone, o žmona - iš  Akmenės, tačiau žinios nei apie gimtuosius rajonus, nei apie kitus miestelius nedomina. „Gyvename Šiauliuose, tai ir rūpi miesto įvykiai”, - sako šiaulietis, nuolatiniu „Šiaulių naujienų” skaitytoju tapęs nuo santuokos dienos.

Darbo dieną  ryte perskaityti viso laikraščio nėra laiko, tai prieš pusryčius tik perverčiamas dienos numeris, perskaitomi svarbiausi įvykiai. O vakare, grįžę iš darbo, abu Lapukai skaito laikraštį nuo pirmo iki paskutinio puslapio. Tik šeštadienio numerio nereikia atidėti vakarui: parveda šuniuką, papusryčiauja ir skaito laikraštį.

Patinka žmogui, kad šeštadienio laikraštyje spausdinama visos savaitės televizijos programa. „Pirmiausia skaitau rašinius apie pažįstamus žmones, o tokių aprašoma tikrai nemažai”, - sako Savivaldybės tarnautojas. Patinka F. Lapukui ir rašiniai apie sportą, šiuo metu, žinoma, apie futbolą, domina kriminaliniai įvykiai, nusikaltimai. Tik šalies įvykius, pastebi laikraščio skaitytojas, aplenkia internetas, kuriame taip pat mėgsta naršyti. 

„Neskaitau tik vienintelio - komentarų, kuriuos rašo buvęs kunigas. Neprisiverčiu, nors kiti sako, kad tie komentarai - visai įdomūs. Jei tokia žmogaus praeitis, jis nebeturi teisės mokyti žmonių”, - įsitikinęs laikraščio skaitytojas.

„Visada vasarą, kai vyksta prenumeratos akcija, laikraštį užsiprenumeruoju kitiems metams. Sumoku už metus iš karto ir sutaupau”, - sako F. Lapukas, nuolatinis „Šiaulių naujienų” skaitytojas. 
 


Į viršų