Prieš priimdami sprendimą dėl miestui perduodamų naikinamos Šiaulių apskrities įstaigų politikai abejojo, ar reikia pasitikėti šalies valdžios pažadais, kad ir toliau šioms įstaigoms bus skiriamas finansavimas.

Tarybos posėdžio metu politikai pareikalavo sprendime perimti įstaigas įrašyti, kad finansavimas šioms įstaigoms bus skiriamas visą įstaigų gyvavimo laikotarpį.

Savivaldybės žinion bus perduotos šešios įstaigos: Logopedinė mokykla, Ringuvos specialioji mokykla, Sanatorinė mokykla, Vaikų globos namai, dar vieni vaikų globos namai „Šaltinis” ir Sutrikusio vystymosi kūdikių namai.

Miestui Šiaulių filharmonijos nereikia. Taip nusprendė Šiaulių miesto politikai, nutarę neperimti Savivaldybės žinion Šiaulių filharmonijos.

Komiteto posėdžiuose politikai pažymėjo, kad Šiauliuose jau turime profesionalią koncertinę įstaigą, Kultūros centrą, Savivaldybės Kultūros skyrių ir daugiau tokių įstaigų nebereikia. Komitetuose dar buvo rekomenduota perimti Filharmoniją tik tuo atveju, jei ji būtų prijungta prie Koncertinės įstaigos. Tačiau galiausiai politikai nusprendė Filharmonijos apskritai neperimti. 

Į viršų