Vokiečių dovaną  darželinukams Savivaldybėje pamėginta paversti reklama miesto merui Genadijui Mikšiui.
Redakcijos archyvo nuotr.

Benas RUDYS

Pirmadienį nuo ryto Šiaulių  savivaldybės atstovė spaudai Jūratė Rauduvienė skambinėjo po laikraščių redakcijas ir kukliai siūlė į spaudos konferencijas atsivesti fotografus. Pasirodo, kad atstovė spaudai rūpinosi, jog meras sublizgėtų prieš tautą lopšelio-darželio „Bangelė“ direktorei perduodamas simbolinį čekį. Aišku, pinigai – ne iš savo kišenės.

Tačiau vieša reklama politikams netrukdo ir patarkuoti neklusnių miesto ikimokyklinių įstaigų.

Skubus apdovanojimas

Iš pat ryto gerokai nustebino keistas Savivaldybės atstovės spaudai J. Rauduvienės skambutis. Nors žurnalistas jau daug metų vaikšto į Savivaldybės spaudos konferencijas, atstovė spaudai nei iš šio nei iš to mėgino klausinėti, ar šį kartą dalyvaus. Tik kelintą kartą klausiama numykė, jog spaudos konferencijoje dalyvaus meras. Girdi, gal redakcija sugalvosianti atsiųsti fotografą.

Pastaruoju metu spaudos konferencijų  (nemalonių klausimų apie prokuratūros atliekamą tyrimą  dėl uošvės žemės?) akivaizdžiai vengiantis meras Genadijus Mikšys pirmadienį paskubomis įpuolė į Savivaldybės spaudos centrą, lopšelio-darželio „Bangelė“ direktorei Onai Statulevičienei perdavė ant kartono lapo priklijuotą simbolinį Plaueno (Vokietija) aplinkosaugos fondo čekį, paskubomis burbtelėjo keletą žodžių, pasišypsojo prieš kameras ir paskubėjo nerti laukan. Tik žurnalistų klausiamas apie vokiečių dovaną keletą minučių pamindžiukavo, pasiteisino, jog informaciją paliko kabinete, ir dingo.

Dalyvauja aplinkosauginiuose projektuose

Su viena Plaueno ikimokykline įstaiga draugaujantis lopšelis-darželis „Bangelė“ paramos iš vokiečių sulaukė už tai, kad aktyviai dalyvauja aplinkosauginiuose projektuose. Įstaigai padovanota daugiau kaip keturi tūkstančiai eurų (Savivaldybė paprastai patrupina po kelis šimtus litų).

Direktorė O. Statulevičienė  sako, jog pinigai bus leidžiami ugdyti vaikų patriotizmą  ir mokyti saugoti gamtą. Be to, svajojama į Plaueną vasaros metu išsiųsti kelias auklėtojas su ikimokyklinukais – susipažinti, pasimokyti vokiečių kalbos.

Nors čekis buvo skirtas „Bangelei“,  į Plaueną vyko meras G. Mikšys su palydove iš Savivaldybės Tarptautinių ryšių skyriaus.

Pasiuntė  tikrintojus

Vieša politikų reklama netrukdo neklusnių ikimokyklinių įstaigų vadovėms surengti ir tokią „edukacinę programą“, kaip patikrinimas. Po viešų ginčų dėl lėšų karpymo ikimokyklinėms įstaigoms, profsąjungų pasipriešinimo nemokamoms atostogoms į lopšelius-darželius buvo pasiųstos gausios tikrintojų pajėgos.

Ikimokyklines įstaigas purtė  net du Savivaldybės padaliniai – Audito tarnyba ir Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius sakė, jog pasirinktinai buvo tikrinamos šešios įstaigos. Kaip jos buvo pasirinktos, atsakyti negalėjo. Tačiau užsiminė, jog nemalonumai gresia trijų ikimokyklinių įstaigų direktorėms, kurių neįvardijo. Užkliuvo pareigybinės nuostatos, kiti popieriai.  
 


Į viršų