Konkurso Moters ir vaiko klinikos direktoriaus vietai užimti pirmasis turas neįvyko. Plastikos chirurgo Andriaus Žižliausko, pateikusio reikiamus dokumentus konkursui, kandidatūra atmesta dar iki konkurso. Pasak mediko, jam buvo pranešta, kad jo kandidatūra neatitinka konkursui keliamų reikalavimų, nes stinga išsilavinimo. Vilniaus medicinos universiteto Medicinos fakulteto diplomą turinčiam specialistui buvo paaiškinta, jog reikalingi du diplomai.
„Aš nenuleisiu rankų ir toliau dalyvausiu konkurse”, - optimizmo nestinga plastikos chirurgas. 
 
Šaltinių duomenimis, antroji konkurso pretendentė buvusi Šiaulių savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Jolanta Stirbienė. „Tikrai nedalyvavau konkurse”, - vakar „Šiaulių naujienoms” teigė Savivaldybės gydytoja. Tačiau neslėpė, jog žino, kad konkursą galėjo laimėti gydytojas iš Klaipėdos. „O gal ir iš Akmenės...”, - mieste sklindančias kalbas patvirtino Savivaldybės tarnautoja. 
 
Konkurso komisijos pirmininkas Petras Simavičius paneigė visas pačių konkurso pretendentų kalbas. Teigė, kad pirmasis turas, kuriame dalyvavo du pretendentai, tikrai neįvyko, nes abu pretendentai neatitiko konkursui keliamų reikalavimų. „Reikalavimai tikrai aukšti, nes ir postas labai atsakingas”, - teigia P. Simavičius ir priduria, jog reikia išmanyti ir moters, ir vaiko, ir perinatalinę pagalbą. 
 
„Aš manau, kad jau yra nauji kandidatai, tačiau jais nesidomiu, kol nepateikiami komisijai”, - tvirtina Šiaulių apskrities ligoninės generalinis direktorius. Paneigia ir faktą, kad realiausiu kandidatu gali būti jo paties sūnus Andrius Simavičius, turintis medicinos mokslo daktaro diplomą. Direktorius  tik patikslina, jog konkurso rezultatai paaiškės kitą savaitę ir, jei komisija patvirtins, bus viešai paskelbtas konkurso nugalėtojas - naujosios Moters ir vaiko klinikos vadovas.

Į viršų