2015-01-21 18

Šiaulių visuomenės sveikatos centras informuoja, kad šių metų 3-iosios savaitės (sausio 12–18 d.) duomenimis, beveik visose Šiaulių apskrities administracinėse teritorijose, išskyrus Kelmės ir Radviliškio rajonus, didėjo sergamumas ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Registruoti pavieniai gripo atvejai.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Apibendrinus 3-iosios metų savaitės duomenis, bendras Šiaulių apskrities sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis per savaitę padidėjo nuo 50,4 iki 51,3 atvejo 10 000 gyventojų. Didžiausias sergamumas ŪVKTI registruotas Šiaulių mieste, mažiausias – Kelmės ir Radviliškio rajonuose. Iš visų susirgusiųjų ŪVKTI daugiausia serga vaikai – 1081 atvejų (74,6 proc.). Pavieniai gripo atvejai registruoti Šiaulių mieste ir Pakruojo rajone. Hospitalizuotų dėl gripo Šiaulių apskrities ligoninėse nebuvo.
Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu Šiaulių apskrityje sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo mažesnis ir siekė 44,9 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.
Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2-ąją metų savaitę, iš Šiaulių asmens sveikatos priežiūros įstaigoje pacientui paimto virusologinio mėginio, išskirtas 1 B tipo gripo virusas. Šį gripo sezoną Lietuvoje išskirti 3 gripo virusai ir visi B tipo.
Ikimokyklinėse ir kitose ugdymo įstaigose dėl artimo tiesioginio kontakto grupėse bei dėl mažamečių dažnesnio imlumo infekcinėms ligoms, vaikų sergamumas gripu ir ŪVKTI yra didesnis nei suaugusiųjų. Šiaulių visuomenės sveikatos centras primena, kad siekiant riboti užkrečiamųjų ligų plitimą, draudžiama priimti į ugdymo įstaigas sergančius ar turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (temperatūra, kosulys, sloga, skausmas, viduriavimas, vėmimas) vaikus.

ŠVSC informacija

 

Į viršų