Šiaulių apskrities Tuberkuliozės ir plaučių ligų ligoninės vaikų skyriaus vedėja Stasė Acienė (dešinėje) ir slaugos administratorė Gintarė Tepelienė priima Kornelijos Kurlianskaitės (viduryje) atneštas dovanas mažiesiems ligoninės pacientams.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.  

 
 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ

Vargstantiems ir likimo nuskriaustiems žmonėms padedanti šiaulietė Kornelija Kurlianskaitė praėjusį  pirmadienį gyvenimą praskaidrino Šiaulių apskrities Tuberkuliozės ir plaučių ligų ligoninės vaikams. Mažiesiems pacientams K. Kurlianskaitė padovanojo maišą žaislų.

K. Kurlianskaitė sergantiems vaikams buvo suplanavusi padovanoti trigubai daugiau žaislų, tačiau ligoninės vadovai priminė, kad čia besigydantiems ligoniams draudžiama dovanoti minkštus, pliušinius žaislus, o tokių žaislų Kornelija turėjo daugiausiai.

Pagalbą siūlanti mergina džiaugiasi padariusi gerą darbą ir nenusimena, kad šios ligoninės pacientams negalėjo padovanoti visų žaislų. Likusius žaislus Kornelija planuoja padovanoti vaikams, kuriems jų labiausiai reikia. Pasiklaususi, ko labiausiai trūksta Tuberkuliozės ir plaučių ligų ligoninėje besigydantiems vaikams, K. Kurlianskaitė gavo sąrašėlį reikalingiausių vitaminų, kuriuos pažadėjo nupirkti artimiausiu metu.

Ligoninės atstovai džiaugiasi, kad net ir sunkiais laikais atsiranda žmonių, norinčių padėti. Kaip sakė ligoninės atstovai, paramos kartais sulaukiama iš  tuo užsiimančių organizacijų. K. Kurlianskaitės gerumo akcija – pirmoji, kurią suorganizavo jokiai organizacijai neatstovaujanti mergina.

Šiuo metu Tuberkuliozės ir plaučių ligų ligoninėje gydosi 35 vaikai.  
 

Į viršų