01
Mokyklos direktorius Benjaminas Kirstukas tikisi už aukcione parduotus mokyklos sklypus gautas lėšas panaudoti teniso aikštelės atnaujinimui, nors sklypai priklauso miesto Savivaldybei ir tik ji gali nuspręsti, kur panaudoti gautas lėšas – nebūtinai aikštelės atnaujinimui.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Mindaugas LAURINAITIS


Gamybinės paskirties sklypui suformuoti kažkodėl prisireikė žemės, kurioje yra sporto mokyklos „Saulė“, reorganizuojamos į krepšinio akademiją, stadiono bėgimo takai ir krepšinio aikštelė. Apleistus statinius nurašyti prašo pati mokykla. Direktoriaus nuomone, krepšininkų treniruotėms visiškai užteks pastate esančios salės, o pabėgioti bus galima ir miesto parkuose.

Aikšteles parduos aukcione
Miesto politikai paskutiniame Tarybos posėdyje patvirtino nutarimą nurašyti Šiaulių miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančius ir sporto mokyklos „Saulė“ patikėjimo teise valdomus bėgimo takus, krepšinio aikštelę ir veją.
Prieš septynerius metus Taryba buvo patvirtinusi detalųjį planą prie Pramonės ir Išradėjų gatvių sankirtos. Ten suformuoti trys sklypai: vienas - sporto mokyklai apie 20 tūkstančių kvadratinių metrų, antras - penktadalis pirmojo sklypo ploto – planuojamam gamybinės paskirties pastatui, trečias - 160 kvadratinių metrų laisvos valstybinės žemės.

Mokė kaip rašyti
Sklypą, kuriame stovėtų gamybinės paskirties pastatas, numatyta parduoti aukcione. Tačiau iškilo vienas „bet“ – šiam sklypui trukdo minėti bėgimo takai ir krepšinio aikštelė. Projekto aiškinamajame rašte parašyta, kad pati sporto mokykla šių statinių nenaudoja ir prašo juos nurašyti. Nejaugi sporto mokyklai nereikia aikštelių, kuriose sportininkai ir būsimi krepšinio talentai galėtų sportuoti, mankštintis?
„Bėgimo takais vos galima bėgioti, gumos atsilupę, po lietaus pilna vandens, sportininkai bėgioja žolės pakraščiais. Aikštelės apleistos, suremontuoti nėra iš ko, tad ketiname aikštelę parduoti aukcione ir gautus pinigus investuoti į kitą dalinai restauruotą aikštelę, iškloti sintetinę dangą, gal lėšų liks ir salei. Rašykim taip, sutvarkysim sporto bazę“, - kaip rašyti patarinėjo sporto mokyklos „Saulė“ direktorius Benjaminas Kirstukas.

Aikštelę buvo pamėgęs direktoriaus sūnus
Iš dalies restauruota aikštelė yra teniso kortai, kurie prieš metus kainavo 48 tūkstančius litų, finansavimą skyrė, anot direktoriaus, Norvegijos fondai, maža dalimi prisidėjo Savivaldybė. Dabar šie teniso kortai aptverti tvora, jais naudotis gali nuomos sutartis su mokykla sudarę juridiniai asmenys – įstaigos, bendrovės ir panašiai. Nemokamai joje žaidžia mokyklos sportininkai.
„Šiaulių naujienos“ jau rašė apie tai, kad vietoj senosios „Saulės” sporto mokyklos krepšinio ir futbolo aikštelės, vadinamos „gumenke”, įrengtoje teniso aikštelėje vyksta nešvarūs dalykai. Teniso aikštelę labai pamėgo B. Kirstuko sūnus Tomas su draugais.
Atlikus žurnalistinį tyrimą paaiškėjo, kad teniso treneriu kitoje sporto mokykloje dirbantis Tomas Kirstukas po šešias valandas darbo dienomis treniruodavosi ne savo darbo vietoje, nors ten sąlygos nebuvo prastesnės.


Šiaulių teniso mokyklos direktoriaus pavaduotojas mokymo reikalams Mindaugas Šerepka tada nustebo išgirdęs, kad Tomas Kirstukas darbo metu net po šešias valandas „pluša” jo tėtušio prižiūrimos ir tvarkomos mokyklos teritorijoje įrengtoje teniso aikštelėje.
Anot M. Šerepkos, Tomui Kirstukui dangintis pas tėtušį visai nėra ko – juk šiuo metu Šiaulių teniso mokyklos teniso kortuose nevyksta jokie turnyrai – dirbti puikiai galima ir darbo vietoje: „Tikrai nežinau, kodėl jis ten vyksta. Juk ir pas mus sąlygos – labai geros“, - taip teigė M. Šerepka.

Krepšininkams aikštelių nereikia
Sporto mokykla „Saulė“ pagal kitą Tarybos sprendimą turėtų būti pertvarkyta į krepšinio akademiją, kurioje būtų ruošiami jaunieji krepšininkai, būsimosios krepšinio žvaigždės. Jeigu taip skubama išardyti bėgiojimo takus bei lauko aikštelę, gal krepšinio akademijoje vietos neliks ne tik iki šiol čia sportavusiems rankininkams, bet ir krepšininkams?
„Rankinis seniau buvo stipri sporto šaka, dabar populiaresnis krepšinis. Rankininkų iš akademijos nevarysime, galės ir toliau treniruotis ar rengti sportinius turnyrus. O krepšininkams lauko aikštelių nereikia, krepšinį žaisti galės salėje. Mankštas ir maratonus bėgioti galės miesto parkuose“, - ateities perspektyvą nušvietė B. Kirstukas.
Tuose pačiuose miesto parkuose, kurių Savivaldybė netvarko metai iš metų bei rinkti šiukšles varo darželinukus? Tad gal reikia tikėtis, kad ir krepšinio akademijos talentams į rankas įspraus grėblius, kad bėgiojimas parke neprailgtų.

Į viršų