Romualda URBONAVIČIŪTĖ

„Šiaulių naujienos”, Šiaulių miesto dailės mokytojų metodinis būrelis ir apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka pakvietė miesto dailės ir technologijų mokytojus dalyvauti kūrybiniame konkurse „Senieji Šiauliai”. Konkurso tikslas – puoselėti kultūrinę, dvasinę miesto savastį, pristatyti visuomenei kuriančius pedagogus, populiarinti jų darbus.

Žinodami, kad mieste yra daug labai kūrybingų dailės ir technologijų mokytojų, ir suprasdami, kad šie pedagogai yra labai užimti, organizatoriai neskubėjo itin viešinti šio konkurso, tad jo nuostatai buvo tik išsiuntinėti į mokyklas, paskelbti visų trijų organizatorių internetinėse svetainėse.

Dalyvauti konkurse panoro dvidešimt vienas kūrybingas pedagogas iš įvairių miesto mokyklų, Profesinio rengimo centro, Jaunųjų gamtininkų centro ir kitų įstaigų. Tarp konkurse panorusiųjų dalyvauti - tapytojai, keramikai, tekstilininkai, grafikai, fotografai, menininkai, kuriantys iš medžio, šalies dailininkų ir tautodailininkų sąjungų nariai...

O kadangi konkurso nuostatai visiems dalyviams leidžia pristatyti po tris darbus nors ir iš visų šešių siūlomų sričių (plastikos, taikomosios dailės, grafikos,  tapybos, fotografijos, tekstų), paroda „Senieji Šiauliai”, kuri balandžio pabaigoje bus atidaryta Povilo Višinskio viešosios bibliotekos galerijoje, žada būti įspūdinga. Kol dailės ir technologijų mokytojai, nusprendę dalyvauti konkurse, kuria, organizatoriai ir konkurso globėjas Seimo narys Valerijus Simulik sprendžia, koks bus parodos katalogas, kokie diplomai, ir renkasi leidyklą, kurioje bus išspausdinti konkurso nugalėtojų kūrinių atvirukai.

 

Į viršų