Katinų muziejaus įkūrėja Vanda Kavaliauskienė ne tik sužino, bet ir pati atskleidžia saugotas paslaptis.
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 
 
 
 
Zita KATKIENE

Šiaulius Lietuvoje ir pasaulyje garsinantis Katinų muziejus jau švenčia 20-ties metų jubiliejų. Drauge su juo - ir visi katinų mylėtojai, kurių šventėje tikrai nestigo. Kaip ir sveikinimų, nes sveikinti norėta ne tik muziejaus įkūrėją Vandą Kavaliauskienę, bet ir jos talkininkę Astą, ir žinoma, tikrąją muziejaus direktorę Filomeną.

Po Gamtininkų centro stogu įsikūręs muziejus - asmeninės farmacininkės Vandos Kavaliauskienės kolekcijos, rinktos daugiau nei keturis dešimtmečius, rezultatas. Prieš du dešimtmečius įregistruotas muziejus tampa viso miesto katinų gyvenimo legenda, nes čia kaupiamos ne tik katinų statulėlės, atvaizdai, paveikslai, eilėraščiai. Čia atkeliauja ir... miesto katinų istorijos, kurias apie savo namų augintinius rimtais veidais pasakoja garbūs šiauliečiai, atėję pasveikinti katinų karalystės gyventojų. Dažno pasakotojo istorija, tiesa, baigiama pasiūlymu, jog nepaprastos išminties katinas vertas būti Katinų muziejaus šeimininku, kurio vietos po Mikio išėjimo niekas užimti nedrįsta.  

Ypatingas 20-asis katinų  muziejaus gimtadienis ne tik naujomis katinų istorijomis, išraiškingais ir išradingais sveikinimais, kurių niekada nestinga, ne tik vaikų teatro studijos „Bildukas” mažųjų aktorių pasirodymu.

20-asis Katinų muziejaus jubiliejus kupinas ir... netikėtai paviešintų paslapčių. Miesto meras Genadijus Mikšys, sveikindamas muziejaus įkūrėją jubiliejaus proga, teigia, jog laikas muziejų pavadinti Vandos Kavaliauskienės katinų muziejumi. Ir tai, pasak mero, atsakingas pasiūlymas, kuris bus įgyvendintas. Vieša paslaptis nuo šiol tampa ir tai, kad Vandai Kavaliauskienei pagaliau bus suteiktas miesto Garbės pilietės titulas, nors žurnalistai apie tai kalba jau gal penkerius metus. Katinų muziejaus įkūrėja leido žurnalistei Aldonai Sireikienei atskleisti ir dar vieną nedidelę paslaptį - netrukus pasirodys Vandos Kavaliauskienės knyga apie save ir, žinoma, apie Katinų muziejų bei jo eksponatus.  
 
Į viršų