alt

Valdžia tikisi sutaupyti, perkeldama šventinius renginius iš Prisikėlimo aikštės į P. Višinskio. Čia ketinama pastatyti mažų namelių, nedidutę sceną, kurioje visą gruodį pasirodytų įvairūs meno kolektyvai.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Mindaugas LAURINAITIS
Nenumaldomai artėjant Kalėdoms, Šiaulių miesto valdžia prakalbo apie idėjas, kaip šiemet bus švenčiama ši šventė. P. Višinskio aikštėje ketinama įrengti Kalėdų miestelį-mugę, kuriame prekybininkai kiekvieną dieną prekiautų karštais gėrimais, šventiniais užkandžiais, vyktų trumpi renginiai, koncertai. Prisikėlimo aikštėje planuojamas tik Kalėdinės eglės įžiebimas.

Idėja brendo dvejus metus
Spaudos konferencijoje sumanymą pristačiusi vicemerė Danguolė Martinkienė tikino, kad idėja brandinama ne pirmus metus, panašius miestelius turi ir kiti šalies ir užsienio miestai. Bet tik šiemet nuspręsta idėją paversti realybe. To ėmėsi Savivaldybės išlaikomas Šiaulių turizmo ir informacijos centras. Architektai parengė aikštės išdėstymo viziją, kvietimai išsiųsti bulvare tradiciškai prekiaujantiems verslininkams, bet neatmetama ir kitų iniciatyvų galimybė.

Tikisi sutaupyti
Miesto biudžete kalėdiniams renginiams numatyta skirti 20 tūkstančių litų – eglių įžiebimui, koncertams ir kitiems renginiams. Taupymo diržus suveržusi valdžia tikisi, kad perkėlus pagrindinius renginius į P. Višinskio aikštę, galbūt pavyks ir sutaupyti.
„Visam šventiniam renginių ciklui buvo paskaičiuota 20 tūkstančių litų, bet kadangi dabar visi renginiai persikels iš Prisikėlimo aikštės į P. Višinskio, tai galvojam, gal šiek tiek ir sutaupysim, nereikės papildomų 20-ies. Bet ši suma numatyta viskam – ir scenos pastatymui, ir įgarsinimui, ir papuošimams“, - vardijo vicemerė.

Prekiautų iki metų pabaigos
Maži, puslankiu išstatyti nameliai bus puošiami girliandomis. Prekyba vyktų nuo gruodžio 7-osios, kai mieste bus įžiebtos Kalėdų eglės, ir tęstis iki pat metų paskutinės dienos. Bus pastatyta nedidelė scena, kurioje kiekvieną dieną trumpus koncertus, šokius demonstruotų darželių, mokyklų, nevyriausybinių organizacijų grupės.

Apleido centrinę aikštę
Centrinės miesto aikštės neskubama ne tik remontuoti, bet sprendžiant ir iš ateities sumanymų, aikštė paliekama nusibaigti. Valdžios atstovai tikina, kad renginiai perkeliami į P. Višinskio aikštę tik todėl, kad bulvare žmonių srautas didesnis, nereikėtų sukti iš bulvaro.
Prisikėlimo aikštėje ketinama surengti tik eglės įžiebimo šventę, vyks koncertas „Paragauk Kalėdų“, kuriame turėtų pasirodyti vaikų dainos ir šokių kolektyvai. Tiesa, dar spalio mėnesį iš koncertinės Šiaulių įmonės buvo gautas prašymas šioje aikštėje prieš pat Kūčias surengti trijų dienų mugę, tačiau kai sumanymai pakrypo tokia linkme, nėra aišku, ar verslininkai imsis savo sumanymo.
„Kviesime jų atstovus, žiūrėsime, ar jie dar norės imtis šio sumanymo, kai mes viską perkėlėme į P. Višinskio aikštę. Jie planavo renginius tik trim dienoms“, - pasakojo vicemerė.

alt

Prisikėlimo aikštėje bus įžiebta miesto eglė, planuojamas koncertas. Sumanymų dar spalį turėjo verslininkai, tačiau kai valdžia nusprendė renginius perkelti į bulvarą, galbūt trijų dienų mugės centrinėje aikštėje bus atsisakyta.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Į viršų