Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnams tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos renovuojant Šiaulių kolegijos pastatą, Šiaulių miesto apylinkės teismas 3 mėnesiams pratęsė suėmimą dviejų statybų darbus Šiaulių mieste vykdančių bendrovių vadovams, Šiaulių kolegijos viešųjų pirkimų komisijos pirmininkui ir projektų administravimo, konsultavimo ir kitas su daugiabučių namų modernizavimu susijusias paslaugas teikiančiam specialistui.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimo ir papirkimo pradėtas kovo 1 dieną.

Tyrimas pradėtas turint duomenų, kad, organizuojant Šiaulių kolegijos pastato rekonstrukcijos procesą, suinteresuoti asmenys, veikdami kaip organizuota grupė, siekė neteisėtu būdu laimėti 3 milijonų litų vertės statybų darbų, finansuojamų iš Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšų, užsakymą ir taip neteisėtai užvaldyti daugiau kaip 300 tūkstančių litų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.
ELTA
Į viršų